Dolar 32,3652
Euro 34,9704
Altın 2.323,66
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

GÜRKAN, “ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ KATEGORİSİ YILIN İL BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ” NÜN SAHİBİ

GÜRKAN, “ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ KATEGORİSİ YILIN İL BELEDİYE BAŞKANI ÖDÜLÜ” NÜN SAHİBİ
9 Haziran 2022 12:25
A+
A-

“Onlar Dünya’nın alkışını hak ettiler… Onlar; yönettikleri kenti daha güzel, daha çağdaş, daha yaşanılır kılmak için bilgilerini, tecrübelerini ve sevgilerini emekleriyle birleştirip dünyanın alkışını hak ettiler” sloganıyla 12’ncisi düzenlenen Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetimler Ödülleri sahiplerini buldu.

Prof. Dr. Ruşen Keleş başkanlığındaki akademik kurulun değerlendirdiği projeler; Afet Yönetimi, Kentsel Tasarım, Kentsel Dönüşüm, Kent İçi Ulaşım, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması, Çevre Koruma, Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Katılımcı Yönetim, E-belediyecilik, Kent Ekonomisi ve İşletmeciliği, Uluslararası İş Birliği olmak üzere 12 kategoride incelendi. Seçici Kurulda; Tarihi Kentler Birliği Kurucu Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Erdoğan Bilenser, Türkiye – AB Şehir Eşleştirme Projesi Ekip Lideri Sadun Emrealp, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Arel Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan Türkoğlu yer aldı.

Özel Kalem Dergisi tarafından İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde 22 proje ve 16 belediye başkanı ödüle layık görüldü.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da Uluslararası İşbirliği Kategorisi’nde Yılın İl Belediye Başkanı Ödülü’nü kazandı. Gürkan, “Yerel yönetim camiasında özel bir yeri olan Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen törende Edirne’mize Belediyecilik anlamında yeni bir ödülü daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Beni ve Belediyemizi bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.