Dolar 32,3371
Euro 35,1349
Altın 2.310,24
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Havaların soğumasıyla hamsi ve istavrit tezgahlarda daha bol yer alacak

Havaların soğumasıyla hamsi ve istavrit tezgahlarda daha bol yer alacak
3 Ocak 2023 11:22
A+
A-

Edirne’de tezgahlarda balık bolluğu henüz görülmese de balık türlerinin çeşitliliği göze çarpıyor.
Yaklaşık 25 çeşit balığın yer aldığı tezgahlarda, havaların soğumasıyla bazı balık türlerinde bolluk bekleniyor.
Balıkçı Yusuf Çimen, yılbaşını çok yoğun geçirdiklerini genelde vatandaşların yeni yıl akşamı için levrek, çupra, somon gibi büyük balıklara ilgi gösterdiğini belirtti.
Yılın ilk günlerinde ise hamsi ve istavrite ilgi olduğunu, çinekopa ilginin azaldığını anlatan Çimen, “Yılbaşını geçirdik, insanlar büyük balık tercihlerinden hamsi ve istavrit gibi tekrar küçük taneli balıkları tercih etmeye başladı. Tezgahlarımızda 25 çeşit balık var, bolluk yok ama çeşit çok. Tezgahlarımızda her balıktan var, fiyatlarda oturdu artık. İlgiden memnunuz” dedi.
Çimen, havaların soğumasıyla hamsi, istavrit gibi küçük balıklarda bolluk beklediklerini sözlerine ekledi.
Edirne’deki balıkçılarda hamsinin kilogramı 70, uskumru 60, istavrit 70, çipura 125, levrek 160, karides 120, çinekop 125, mezgit 130, sardalya ise 50 liradan satışa sunuluyor. (AA)