Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Helvacıoğlu: Tarihi ve milli değerlerimize sahip çıkıyoruz

Helvacıoğlu: Tarihi ve milli değerlerimize sahip çıkıyoruz
17 Ağustos 2022 11:50
A+
A-

Keşan Belediyesi ile Keşan SARDOS (Saros Doğa ve Spor Derneği) işbirliğinde Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla “Keşan 100. Yılda, Zafer Yolunda” projesiyle ilgili olarak Keşan Belediyesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Basın açıklaması, Keşan Belediyesi Başkanlık Makamı’nda yapıldı ve saat 15.15’te başladı.
Açıklamada, Keşan Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilecek proje hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi ve SARDOS işbirliğinde farkındalık yaratacak önemli bir projeye imza atıldığını bildirdi.
“Keşan 100. Yılda, Zafer Yolunda” projesi ile SARDOS üyelerinin; Büyük Taarruz Zaferi’nin 100.yılında, 9 gün boyunca pedal çevireceklerini belirten Helvacıoğlu, “Projemiz kapsamında Akşehir Batı Cephesi Karargahı’ndan alınacak Türk Bayrağı’nı 9 Eylül’de İzmir Valiliği’ne teslim edilecek. Proje kapsamında toplamda 650 kilometre mesafe kat edilecek. Tarihi ve milli değerlerimize sahip çıkılması gerektiğinin mesajını veriyoruz. Ben şimdiden; bu anlamlı projede yer alan ekibimize teşekkür ediyorum. Yolları açık olsun…” dedi.
Açıklamada daha sonra SARDOS Başkanı Faruk Eker, “Geçtiğimiz yıllarda 2015 yılında Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Belediyemiz işbirliğinde <100. yılda Ata'mızın yolunda> projesi ile Abideden aldığımız toprağı bisikletlerimizle Anıtkabir’e götürdük. 2019 yılında yine belediyemizin desteği ile adlı projede Selanik Başkonsolosu’ndan aldığımız bayrak ve toprağı Samsun’a götürdük. Her iki proje de oldukça dikkat çektiği gibi Samsun Projesi Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşti. Ulusal ve görsel birçok basın kuruluşunda gündeme gelen proje Keşan’ın tanıtımı açısından da oldukça önemli oldu. Bu yıl da çok önemli bir tarihimizin yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız. Hem, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yaktığı İstiklal ateşinin nihai sonucu olan Büyük Taarruz Zaferi’nin 100. yılını kutlayacağız. Hem de Keşan’ımızın 100. kurtuluş yıldönümünü kutlayacağız. Biz de SARDOS olarak yine Keşan Belediye Başkanlığımızın işbirliğinde, projesini gerçekleştireceğiz. Büyük Zaferin mutfağı Akşehir Batı Cephesi Karargahından alacağımız bayrağı 9 kişi ile 9 gün pedal çevirerek 9 Eylül günü 100 yıl önce olduğu gibi Alsancak Meydanı’nda göndere çekilmesi için İzmir’in mülki amirine teslim edeceğiz. Bu anlamlı proje ile ilçemizin tanıtımının yanında bu günlere nasıl geldiğimizin farkındalığını yaratıp, mevcut tarihi ve milli değerlerimize sıkıca sahip çıkılması gereğinin mesajını vermektir. Bu anlamlı zaferle onurumuzu ve bağımsızlığımızı bahşeden başta Ulu Önder Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canını veren, kanını döken tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyoruz. Yaşasın tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti.” şeklinde konuştu.