Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Helvacıoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu’na katıldı

Helvacıoğlu, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu’na katıldı
11 Haziran 2022 15:09
A+
A-

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu’na katıldı.
Trakya’dan Birlik’e üye tek temsilci olarak genel kurula katılan Keşan Belediyesi, üye belediye başkanları ve ekipleriyle görüşmeler ve istişarelerde bulundu.
30 ülkeden 1200 belediyeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un öncülüğünde ev sahipliği yaptıklarını belirten Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi olarak Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nda, Keşan olarak Trakya Bölgesini temsil ediyoruz. Balkanlar’dan Kafkas’lara, Orta Asya’dan Moğolistan’a kadar tüm Türk Cumhuriyetleri ile bir aradayız. Tüm Türk Dünyası belediye başkanlarımız ile birlik, beraberlik içinde kültür ve tecrübe paylaşımında bulunuyoruz. Keşan Belediyesi olarak Türk Dünyası belediyeleriyle ilçemizi dünyaya tanıtıyoruz. Gün geçtikçe mesafeler ortadan kalkıyor, ülkeler yakınlaşıyor. Hatta fiziksel sınırlar kalkıyor dünyamızda. Yerelleşme her geçen gün önem kazanarak gelişme ve modernleşmenin göstergesi oluyor.” dedi.
Bilginin stratejik bir değer olarak önem kazandığı dünyada, küresel, bölgesel ve yerel birlikteliklerin, işbirliği ve dayanışma ruhunun ön planda olduğunu anlatan Mustafa Helvacıoğlu, kentlerin yönetimlerinden sorumlu olan yerel yönetimlerin hizmet sundukları bölgelerin refahında ve kalkınmasında önemli bir aktör olarak öne çıktığını gördüklerini aktardı.
Bölgesel ve yerel işbirliği imkanlarının artmasıyla birlikte, belediyelerin gerek bilgi alışverişi, gerek tecrübe paylaşımı anlamında dayanışma ve işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu bildiren Helvacıoğlu, “Ortak fayda için birlikte hareket etmenin en kayda değer örneklerinden birisi olan belediye birlikleri, medeniyetler arası diyaloğa yüksek katkılar sağlamakta. Binlerce yıldan beri aynı kültür coğrafyasında yaşayan ülkelerin birbirleriyle etkileşmesi son derece doğal. Bu etkileşimin karşılıklı kazanç ve menfaate dönüşmesi ilişkilerin sağlamlığı açısından önemli.
Son zamanlarda kültür coğrafyamızdaki ülkeler arasındaki iyi ilişki ve iş birliklerinin geliştiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.