Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Helvacıoğlu, vatandaşı 2.el eşya bağışına davet etti

Helvacıoğlu, vatandaşı 2.el eşya bağışına davet etti
5 Kasım 2021 12:08
A+
A-

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Keşan Belediyesi tarafından Atatürk Parkı’nda 3 Kasım Çarşamba günü açılan 2.El Eşya Çadırı’nda bir basın toplantısı düzenledi.
Saat 12.30’da başlayan toplantıda konuşan Helvacıoğlu, vatandaşların 2.El Eşyalarını direkt olarak Keşan Belediyesi İtfaiyesi alanındaki merkeze getirebilecekleri gibi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nü de arayarak verilecek eşyaların müdürlük personeli tarafından evlerden de alınabildiğini belirterek, “ kıymetli hemşehrilerim; biliyorsunuz ki; sosyal belediyecilik anlamında öncü çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bu anlamda; sosyal mağazacılık anlayışını da tüm vatandaşlarımız ile birlikte geliştirmeye devam ediyoruz. “paylaşmak güzeldir” dedik ve ikinci el eşya çadırımızı kurduk. Vatandaşlarımızca bağışlanan kullanılabilir durumdaki eşyaları bu çadırdan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız. Kıymetli hemşehrilerim; sosyal hizmet çadırımız ile ilgili dikkat çekmek istediğim en önemli konu şudur; sizin önemsemediğiniz bir eşya, başka biri için hayati önem taşıyor olabilir. Bunu göz ardı etmeden tüm vatandaşlarımızı ikinci el yardımlara destek vermeye davet ediyorum. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz, sosyal belediyecilik uygulamaları ile ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Kullanılmayan eşya yardımları da bu çalışmalardan yalnızca biri. Gerçek anlamda bir ihtiyaç sahibine ulaşmak kadar güzel bir hizmet yoktur. Ben destek veren ve paylaşan herkesi kutluyorum.
Göreve geldiğimiz günden bu yana 200 binin üzerindeki kullanılabilir eşyayı ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız ile buluşturduk. Birimimize kadın-erkek, yaşlı-çocuk kıyafeti ile ayakkabısına kadar hatta oyuncağa ve ev eşyasına kadar her şey bağışlanabilir. Bağışlanan her ürün yıkanıp, ütülenip kullanılabilir hale getirildikten sonra, mağaza düzeninde kurulmuş birimimizde, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hem ihtiyaç sahiplerine hem de ihtiyaç fazlası olan vatandaşlarımıza sesleniyoruz; eğer verilecek eşyayı kendimiz de çekinmeden giyebilecek durumdaysak lütfen bağışlayalım. Daha da çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için vatandaşlarımız ile birlikte gayretli çalışmalara devam edeceğiz. Kullanılmayan eşya çadırımız, örnek bir birliktelik ile Keşan’ın sosyal anlamda simgesi haline gelmiştir. Ben bu anlamda; duyarlılık gösteren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da sosyal hizmet çadırımıza davet ediyorum.