Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Hem Doğaya Hem Ekonomiye Katkı Sunuyoruz

Hem Doğaya Hem Ekonomiye Katkı Sunuyoruz
23 Aralık 2021 12:14
A+
A-

Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri rutin çalışmalarının yanı sıra topladığı ambalaj, elektronik, plastik, cam atıkları ve bitkisel atık yağlar ile doğaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.
2021 yılının ilk on bir ayında geri dönüşüm konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri 2 bin 163 ton ambalaj atığı toplayarak 285 ton sera gazının doğaya salınımını ve 24 bin 514 ağacın kesilmesini önlerken 10 bin 75 MWH (Megawatsaat) enerji tasarrufu sağladı.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimizin üzerinde hassasiyet ile durduğu bir diğer geri dönüşüm konusu ise bitkisel atık yağlar oldu. Doğaya verdiği zarar nedeni ile geri dönüştürülmesi oldukça önemli olan bitkisel atık yağlar için çalışma yürüten ekipler 70 bin 128 kilogram bitkisel atık yağ toplayarak yaklaşık olarak 70 milyon ton suyun kirlenmesini engelledi.
Yine atık pil, cam, elektronik ve plastik atıkların ayrıştırılması ile birlikte 2 bin 16 ton cam atık, bin 810 kilogram elektronik atık, 2 bin 348 kilogram atık pil ve 585 kilogram plastik atık toplayan ekipler, geri dönüşüm kapsamında 356 bin 832 kg sera gazının doğaya salınımı ve 9 bin 400 metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçmiş oldu.
Trakya bölgesinde bir ilki gerçekleştiren Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri pet şişe karşılığında ödül veren 6 adet Kalemmatik cihazını da şehrin muhtelif noktalarına konuşlandırdı. Çöp konteynerlerini tamir ederek ekonomiye katkılarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yıl içinde bin 323 adet çöp konteynerinin bakım ve tamirini yaparak yeniden kullanıma sunarken kentin muhtelif noktalarında kullanım ömrünü tamamlamış konteynerleri ise yenileri ile değiştirdi. Ekipler 178 adet yeni çöp konteyneri ile birlikte park ve bahçeler, kaldırımlar ve kamuya ait alanlarda yer alan ve zaman içerisinde yıpranan 560 adet çöp kovasını da yenileri ile değiştirdi.
Ayrıca okullarda çevre ve temizlik konusunda eğitim düzenleyen ekipler okulların açılması ile birlikte 2 bin 49 öğrenciye sıfır atık eğitimi verdi.
Öte yandan geri dönüşüm atıklarını teslim ederek karşılığında ödüllü puan sistemine katılmak isteyen vatandaşlarımız Çorlu Belediyesi Sıfır Atık Mobil uygulamasını indirebilir veya 444 99 59 numaralı iletişim hattından destek alabilirler.