Dolar 32,3181
Euro 35,1379
Altın 2.293,12
BİST 9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Her İnsanın Bir Ülkesi Vardır Fakat Her Ülkenin Bir Mustafa Kemal’i Yoktur

Her İnsanın Bir Ülkesi Vardır Fakat Her Ülkenin Bir Mustafa Kemal’i Yoktur
10 Kasım 2022 12:20
A+
A-

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve kurtarıcısı ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı nedeniyle anma mesajı yayımladı.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yılında ulu önderimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum diyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “ Ata’mızın bizlere emanet ettiği Cumhuriyete en iyi şekilde sahip çıkacağız. Bütün hayatını bir milletin var olma mücadelesi üzerine şekillendiren ve kahraman ulusumuzla birlikte yepyeni bir devlet kuran Mustafa Kemal Atatürk içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik etti” dedi.

Başkan Yüksel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken, dini inancı, etnik kökeni, siyasi görüşü, yaşam tarzı ne olursa olsun bütün milletimizi büyük ve bağımsız Türkiye idealinde birleştirerek, sadece milletimize değil esaretten kurtularak barış içinde bir dünya hayal eden insanlığa da örnek olmuştur. Bu yönüyle evrensel bir değer kazanan milli mücadelemiz, dünya tarihinde saygın bir yer edinmiştir. Atatürk’ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız.”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz hatırasına saygının gereği olarak, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı tek yürek olmamız gerektiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yüksel, “Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde Ata’mızı ve silah arkadaşlarını, bu ülke uğruna canını ortaya koyan tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı, sevgi, rahmet ve şükranla anıyorum” açıklamasında bulundu.