Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

“Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır”

“Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır”
9 Kasım 2022 12:35
A+
A-

CHP Kırklareli Milletvekili, TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu’nun, ‘10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ nedeniyle yaptığı yazılı basın açıklaması şu şekildedir: “Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın, devrimlerimizin ve aydınlık Türkiye’nin mimarı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve özlemle anıyoruz.
Büyük Önder Atatürk; yokluk, yoksulluk, mahrumiyet içerisinde sahipsiz bırakılmış bir milletin silkinip kendine gelerek emsalsiz bir istiklal mücadelesi ile tarih yazmasına öncülük etmiş, tam bağımsızlık ülküsü ile Türk milletini zafere ulaştırmış eşsiz bir başkomutan, eşsiz kahramandır.
Ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün ilke ve devrimleri, dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık olmaya, çağdaş ve bağımsız bir yaşam kurmak için mücadele eden tüm halklara esin ve ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.
Görevimiz; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için daima ileriyi düşünerek daha çok çalışmak ve üretmektir.
Bu duygularla;
Çağdaş, laik Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatma, devrimleri geleceğe taşıma inanç ve kararlığıyla birlik ve beraberliğimizin simgesi, aydınlık yarınların teminatı büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 84. yılında bir kez daha saygı ve gönül borcuyla anıyorum.