Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’ Sempozyumu Tamamlandı

‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’ Sempozyumu Tamamlandı
5 Temmuz 2022 10:47
A+
A-

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’ konulu sempozyum tamamlandı.
Açılış oturumunun ardından öğleden sonra başlanan tebliğ oturumları ile iki gün süren sempozyumda toplam altı oturum gerçekleşti. ‘Tefsir I, Tefsir II, Hadis, Tasavvuf, İslam Tarihi ve Din Sosyolojisi’ başlıklarında sempozyum kapsamında toplam 24 tebliğ sunuldu. Tebliğ oturumları, NKÜ İlahiyat Fakültesi Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.
Sempozyumun kapanış konuşmasını gerçekleştiren İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, “III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat” konulu sempozyumumuzu tamamlamış bulunuyoruz. Kıymetli bilim insanları, Tekirdağımızın sahip olduğu dini, ilmi ve kültürel değerleri ortaya çıkarma, koruma ve gelecek kuşaklara aktarma amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu sempozyumun Tekirdağımıza, ülkemizin dini ve kültür hayatına önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Sempozyumlarımızın birincisi ‘
Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’; ikincisi ‘Tarihten Günümüze Tekirdağ’ın Değerleri: Alimler, Eserler, Kurumlar” adıyla kitaplaştı. Teşvik ve destekleri için kıymetli Rektörümüze tekrar teşekkür ediyorum. ‘III. Uluslararası Geçmişten Günümüze Tekirdağ’da Dini ve Kültürel Hayat’ konulu sempozyumumuzu da inşallah kitap şeklinde yayınlayacağız” dedi.
Prof. Dr. KESKİN konuşmasının devamında “Tekirdağ Âlimleri ile ilgili projemiz ise devam ediyor. Bu çerçevede çok önemli sayıda âlim ve eserlerini tespit ettik. Bu âlimlerin hayatlarını, eserlerini, etkilerini ve Tekirdağ’a katkılarını ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bu âlimlerin eserlerini de neşretmeyi planlıyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Ayrıca Tekirdağ’ın eğitim ve öğretim kurumları, medreseler, ibadethaneler, tekkeler ve vakıflar ile ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.
Dekan KESKİN son olarak, “Bu vesileyle her zaman destek ve himayelerini gördüğümüz Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’a şükranlarımı arz ediyorum. Yine sempozyumumuzun gerçekleşmesinde bizi destekleyen
Tekirdağ Valisi Sayın Aziz YILDIRIM’a ve yine sempozyumun hayata geçmesinde teşvik ve yardımlarını esirgemeyen Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.