Dolar 27,3224
Euro 28,7288
Altın 1.649,53
BİST 8.213,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Gök Gürültülü
Tekirdağ
24°C
Gök Gürültülü
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 24°C

İşçi emeklisi kadın, öğretmenlik hayali için yetenek sınavında ter döktü

İşçi emeklisi kadın, öğretmenlik hayali için yetenek sınavında ter döktü
25 Ağustos 2022 13:39
A+
A-

Edirne’de emekli 53 yaşındaki kadın, resim öğretmeni olma hayalini gerçekleştirmek için özel yetenek sınavına girdi.
Trakya Üniversitesi (TÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinin (GSF) yetenek sınavları devam ediyor. Sınavlara çeşitli branşlarda yeteneklerini sergilemek isteyen pek çok öğrenci adayı katılıyor.
Adaylardan en dikkat çekeni ise işçi emeklisi Filiz Tulga.
Tulga çocukluğundan bu yana kurduğu resim öğretmeni olma hayalini gerçekleştirmek amacıyla 4 yıl boyunca Edirne Halk Eğitim Merkezinde kurs görmeye başladı.
Daha sonra Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerek belli bir puana erişen Tulga, TÜ GSF’nin yetenek sınavlarına girmek için başvurdu.
Sınava 4 yıldır eğitim aldığı resim öğretmeni Buse Kaçar’la gelen Tulga, fakültede 2 saat boyunca yeteneğini sergiledi. Tulga sınavı kazanırsa resim bölümünde okuyacak. Tulga, gazetecilere, yıllardır hayalinin peşinden koştuğunu söyledi.
Halk Eğitim Merkezinde kendini geliştirdiğini belirten Tulga, “Buse Hocam beni yüreklendirdi. Bugün de beraber geldik, sağ olsun beni yalnız bırakmadı. Sınavda elimden geleni yaptım. Mutluyum. Olsun ya da olmasın buraya kadar geldim ve her şeyden önemlisi emek harcadım. Bir oğlum ve bir torunum var. Oğlum beni hep destekledi. İstek, azim çok önemli. Öğrenmenin, okumanın yaşı yok.” dedi.
GSF Dekanı Prof. Melihat Tüzün de yetenek sınavına 640 kişinin katıldığını ve başarılı olan 80’inin fakülteye girebileceğini söyledi. (AA)