Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINA TEK ADAY

İYİ PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINA TEK ADAY
1 Aralık 2022 11:01
A+
A-

İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı,  3 Aralık’ta düzenlenecek olan kongrede aday olmayacağını açıkladı. Darıcı, İl başkanlığına aday mısınız? sorusuna kaçamak yanıt verirken,   ilçe başkanlığına Ali Murtaza Tiryaki tek aday olarak ön plana çıkan isim oldu.

İYİ Parti 3 Aralık cumartesi günü yapılacak 3. Olağan Genel Kurul öncesi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı düzenlediği basın toplantısında ilçe başkanlığına aday olmayacağını açıklarken, teşkilat başkanı olarak görev yapan Ali Murtaza Tiryaki aday olduğunu açıkladı.

İYİ Parti’de olağan genel kurul heyecanı devam ederken, yönetimlerde de değişikler başladı. Süleymanpaşa 3. Olağan Genel Kurul öncesi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı 2 dönemdir sürdürdüğü görevini bırakacağını duyurdu. Başkan Darıcı; “Bildiğiniz üzere genel idare kurulumuzun aldığı karar neticesinde tüm Türkiye’de ilçe ve akabinde il kongrelerimizin startı verilmiştir. Süleymanpaşa ilçemizde de 3 Aralık 2022 Cumartesi günü ilçe kongremiz olacaktır. Ben kongremizde tekrar aday olmayacağım. Bugün burada toplanma sebebimiz bugüne kadar ilçe teşkilatımızda görevini başarıyla yapmakta olan ve yanımızda bulunmasından onur ve gurur duyduğum Ali Murtaza Tiryaki’nin ilçe başkanı adayı olduğunun duyurusudur.” dedi.

DARICI’DAN POLİTİK CEVAP

Konuşmasının ardından Ali Darıcı “il başkanı olacak mısınız?” sorusuna ise politik cevap verdi. Darıcı, “Teşkilatımız ve yönetimimiz bize hangi görevi gel yap derse biz o görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Gerekirse kenara çekil denirse biz yine İYİ Partinin bir neferi olarak partimizin büyümesi ve başarılı olması için elimizden geleni yapmaya her zamanki gibi devam edeceğiz” yanıtını verirken, il başkanlığı adaylığına ise yeşil ışık yaktı. İYİ Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Ali Darıcı’nın konuşmasının ardından Ali Murtaza Tiryaki açıklama yaparak  adaylığını açıkladı.

TİRYAKİ: “DAHA İYİ BİR SÜLEYMANPAŞA İÇİN ADAYIM”

Konuşmasına kendisi hakkında bilgi vererek başlayan  Ali Murtaza Tiryaki; “Süleymanpaşa ilçesinde doğmuş büyümüş, ilk ve ortaöğrenimimi Süleymanpaşa’da yaptıktan sonra Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nde önlisans daha sonra İstanbul Haliç Üniversitesi’nde İşletme Fakültesi’nin bitirerek lisans mezunu oldum. Geçimini Süleymanpaşa’nın verimli topraklarında sağlayan bir çiftçiyim.” dedi.

İYİ Parti’nin  kuruluşu ile birlikte siyasete adım atıldığını ifade eden Tirtaki, “Cesurlar hareketinin bir neferiyim. İlçe başkanım Ali Darıcı’nın 2018 yılında ilçe başkanlığına atanması ile birlikte yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı oldum. Başarılı geçen ilk dönemimizin ardından 2. Olağan kongrede tekrar seçilerek göreve geldik. Göreve geldikten sonra da ilçe teşkilat başkanı olarak bugüne kadar görevimizi sürdürdüm. İlçe teşkilatı ve partim için tarafıma verilen tüm görevleri eksiksiz sorumluluk bilinciyle, özveriyle yılmadan yorulmadan yerine getirdim.” diye konuştu.

Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu belirten Ali Murtaza Tiryaki: “Kurulduğu günden beri emin adımlarla iktidara yürüyen partim, ilçem ve milletim için daha fazla yapacaklarım olduğuna inanıyorum. Bu yolda en büyük güç kaynağım Süleymanpaşalılar.  Genç arkadaşlarımla birlikte oluşturacağım yeni yönetim kadromuza güvenim tam. ‘Daha iyi bir Süleymanpaşa’ diye çıktığımız bu yolda 3 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek.  Süleymanpaşa 3. Olağan ilçe kongremizde Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı adaylığımı açıklıyorum. Takdir delegelerimizin” ifadelerini kullandı.