Dolar 32,2540
Euro 34,7416
Altın 2.409,74
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 20°C

İYİ PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ “24 KASIM İKRAMİYESİ” İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ

İYİ PARTİ TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ  “24 KASIM İKRAMİYESİ” İÇİN  KANUN TEKLİFİ VERDİ
18 Kasım 2023 10:52
A+
A-

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşçı Hamşıoğlu, 24 Kasım’da öğretmenlere verilen “Öğretim yılına hazırlık ödeneği”nin, Kasım ayı net maaşı tutarında “Öğretmenler Günü İkramiyesi” olarak ödenmesi için kanun teklifi verdi.

Türk-Eğitim Sen’in talebi üzerine harekete geçen Hamşıoğlu, ekonomik çöküşün sadece asgari ücretliler, emekliler, dar gelirlileri değil kamu çalışanlarını da derinden etkilediğini belirtti.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırının 13 bin 334 TL, yoksulluk sınırının 43 bin 433 TL’ye ulaştığı, yıl sonu itibarıyla maaşlardaki erimenin yüzde 30-35 aralığında olmasının beklendiği bir ortamda, 9/1 derecedeki bir öğretmenin aylık 22 bin 852 TL, 5/3 derecedeki bir öğretmenin aylık 24 bin 319 TL, 1/4 derecedeki bir öğretmenin aylık 25 bin 112 TL ücret aldığına dikkat çeken Hamşıoğlu, “Öğretmenlerin rol ve sorumluluklarına ilişkin beklentiler artarken, sorunlarının çözümsüz bırakılması alenen haksızlıktır” dedi.

AK PARTİ-MHP OYLARIYLA REDDEDİLMEMESİNİ DİLERİM

Hamşıoğlu, öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerin elzem olduğunu ifade ederek, eğitim sendikaları ve öğretmenlerden gelen talep doğrultusunda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi.

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili’nin teklifinin kabulü halinde 24 Kasım Öğretmenler Gününde, öğretim yılına hazırlık ödeneği alan memurlara Kasım ayı net maaşı tutarında Öğretmenler Günü ikramiyesi ödenecek.

Selcan Taşçı Hamşıoğlu, “Mutsuz öğretmen mutlu çocuk, huzursuz öğretmen huzurlu çocuk, dardaki öğretmen geniş ufuklu çocuk yetiştiremez. Canımızdan can olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz, geleceğimizi şekillendiren öğretmenlerimizin koşullarını iyileştirmeye yetmese de, moral olmasını dilediğim bu teklifin  kaderinin de ‘AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi’ olmamasını diliyorum” dedi.

MADDE GEREKÇESİ

MADDE 1- Öğretmenlik, eğitim ve öğretim ile bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Gelecek kuşakları yetiştirme ve geleceğe hazırlama sorumluluğu taşımaktadır. Bu denli önemli bir görevi ifa eden öğretmenlere hak ettikleri değerin verilmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere her 24 Kasım tarihi öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda eğitim ve öğretimin temel unsuru olan öğretmenlerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesinin ilk adımı olarak her 24 Kasım tarihinde öğretmenleri motive etmek adına bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır.

MADDE 1. 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aşağıdaki madde eklenmiştir.

“24 Kasım Öğretmenler Gününde, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği alan memurlara Kasım ayı net maaşı tutarında Öğretmenler Günü İkramiyesi ödenir.”

MADDE 2. Bu Kanun yayını tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.