Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

İYİ PARTİ’den Bulgaristan Türklerine anlamlı ziyaret

İYİ PARTİ’den Bulgaristan Türklerine anlamlı ziyaret
21 Mayıs 2022 14:19
A+
A-

Bulgaristan Türklerinin Siyasi Partisi olan Hak ve Özgürlükler Hareketinin düzenlediği anma programında İYİ PARTİ’den iki Milletvekili vardı.
Bulgaristan’da 1989 yılında totaliter rejime karşı yapılan barışçıl protestoların 33. yıl dönümünde zorunlu asimilasyon sürecinde yaşamını yitiren şehitleri anmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Anma Törenlerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i temsilen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ve Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar katıldı.
Türk Dünyası Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Fahrettin Yokuş Bulgaristan ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yokuş: “Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Lideri Mustafa Karadayı, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları ile birlikte iştişare görüşmeler yaptık. Daha Sonra Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanına, Genel başkanımız Meral Akşener adına hediye takdim ettik. Ziyaretlerimiz esnasında Milli Haltercimiz Dünya ve Olimpiyat Şampiyonumuz Naim Süleymanoğlu’nun doğduğu şehri de ziyaret ettik.
Kırcali İline bağlı Cebel İlçesinde Şehitlerimizi anma programına katıldık. Cebel Özgürlük Direnişi şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Mücadeleleri Türk Dünyasında unutulmayan destanlar arasında yerini almıştır. Ecdadımızın aziz topraklarından en içten duygularla ayrılıyoruz.” dedi.