Dolar 32,3282
Euro 35,0649
Altın 2.282,13
BİST 8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Karayün’nden Cumhurbaşkanı’na yerel basın çağrısı

Karayün’nden Cumhurbaşkanı’na yerel basın çağrısı
27 Eylül 2021 12:49
A+
A-

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 25 Eylül 2021 Cuımartesi günü TYBB Edİrne Şubesi’ni ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 25 Eylül 2021 Cuımartesi günü TYBB Edİrne Şubesi’ni ziyaret etti.
Karayün burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yerel bnasın için çağrıda bulunarak BİK’in kaldırılması gerektiğini, ülkede sadece Turkuaz kartı olanların agzeteci sayıldığını ama binlerce turkuaz kartı olmayan gazetecinin de mesleğini sürdürdüğünü belirtti.
Ziyarette TYBB Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir, Genel Sekreter Ahmet Topaç, Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Ak, Denetim Kurulu Üyesi Mert Soylu, Şube Üyesi Fikri Yalın ile UHA Edirne Temsilcisi Şafak Çekver ile TYBB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kutlu ile Sebahattin Acar’da hazır bulundu.
TYBB Edirne Şubesi’nde konuşan Karayün şu konulara dikkat çekti.
TÜRKİYE’DE BİNLERCE YEREL GAZETE KAPANDI
Türkiye’de binlerce yerel gazete kapandı. Son tasarruf tedbirleri genelgesi yerel basının belini tamamen büktü.
Bir de Basın İlan Kurumu diye kartel bir grup var. Bu grup sadece kendi bünyesinde çok zor şartları olan bir kurum olduğu için yerel basını o da bitirme noktasına getirdi,
Ama Cumhurbaşkanı olduktan sonra yerel basını ağzına bile almadı, sözünü etmedi. Öyle bir kurum olup olmadığını da anlatmadı bir yerde hiçbir zaman. Sıkıntıda buradan doğuyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında yerel basına önem vermediğini gördük. Çünkü geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde onun yerel basına ne kadar çok önem verdiğini ve sahip çıktığını biliyoruz. Onun için yerel basına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın acilen sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum
SADECE TURKUAZ KARTI OLANLAR GAZETECİ DEĞİL
Evet yerel basının da kendi ölçüsünde düzenli yayınlarını devam ettiren kurumlar var. Hepsi İletişim Başkanlığı’na bağlı olmasalar da gerçekten o kartı eskiden sarı basın kartı idi. Şimdi turkuaz basın kartını taşımayan arkadaşlarımız da gazetecilik yapıyorlar bu ülkede, onlarda gazeteciler.
Çünkü gerçekten yerel basın Türkiye’de yok edilme noktasına değil tamamen yok edildiğini düşünüyorum. Ama bizim özverili davaya gönül vermiş arkadaşlarımız da kendi imkanları kişisel ilişkileri ile birlikte bunu sürdürüyorlar. Son genelgede abone yasak, ilan, reklam yasak.
BİK KALDIRILMALI RESMİ İLAN ESKİ SİSTEME GEÇİLMELİ
Zaten resmi ilanları da Basın İlan Kurumu’na yönlendirdiler. Basın İlan Kurumu da para kazanıyor oradan, % 15 komisyon alıyor. BİK’in Türkiye’de gereksiz olduğunu düşünüyorum. BİK Türkiye’de kaldırılsın, eskiden biz Valilik ve Kaymakamlıklar vasıtasıyla resmi ilanları alıyorduk. Tekrar mahallinde yerel basını canlandırmak için resmi ilanların özüne dönmesini düşünüyorum. Çünkü başka türlü yerel basının ayağa kalkma şansı yok. Eskiden tüzük ilanları, dernek ilanları, zayi, kayıp ilanları her şey vardı. Ama artık bunlarda kaldırıldığı için sıkıntılar arttı”
Şu anda 45 ilde şube ve temsilcilikleri bulunan Türkiye Yerel Basın Birliği ailesiyiz. Bu ailenin 6 şubesi var, 40 temsilcimiz var.Bu şubelerin içerisinde en aktif ve en iyi çalışan Edirne Şube Başkanımız Erdoğan Demir’e hizmetlerinden
dolayı teşekkür plaketi vermeyi uygun gördü yönetimimiz. O yüzden Erdoğan Demir’e plaketini teslim ediyorum. Edirne Şubemiz çok güzel çalışıyor. Hatta düğünlerde, cenazelerde, hastalıkta, her şeyde Erdoğan Demir başkanım bizzat beni arar telefonunu atar böylece bizi de çalıştırıyor bu arada. Tabi sadece kendi çalışmıyor beni de çalıştırıyor Türkiye Yeerel Basın Birliği ailemizin bir ferdi ve Türkiye’de Yerel Basın Birliği’ni biz bir aile olarak sürdürdük. Türkiye genelinde de devam ediyoruz şube ve temsilciliklerimizi ziyaret etmeye bugün de Edirne’de yiz. Evladı Fatihan’dayız.
Demir’de bu plaket nedeniyle Karayün’e ve yönetim kuruluna teşekkür ettiğini belirterek, Ama ben bu plaketi Edirne Şubesi’nin bütün yönetim kurulu adına alıyorum. Çünkü tek başımıza hiçbir şey değiliz. Biz hep beraber güçlüyüz. Teşekkür ederim.
Demir ve diğer şube üyeleri de Edirne Belediyesi tarafında konuklara iletilmek üzere kendilerine teslim eden hediye çantalarını konuklara verdi.
Erdoğan Demir, bu nazik davranışlarından dolayı Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a TYBB Edirne Şubesi adına teşekkürlerini iletti.
Karayün ve yönetim Kurulu üyeleri ile Edirne Şube Başkanı Erdoğan Demir ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Edirene’de faaliyet gösteren Edirne
Gazeteciler Derneği adınA Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Bitti ve GüneydoğU Avrupa Gazeteciler Derneği Başkanı Murat Savaş’ı da ziyaret ederek dernek çalışmaları ve basının sorunları konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Demir, Edirne’de faaliyet gösteren Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Orhan Doğan’ın da ziyaret programı kapsamında bulunduğunu ancak Doğan’ın son anda şehir dışına çıkması nedeniyle kendisi ile görüşemediklerini belirtti.