Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kedi yavrusu okulun maskotu oldu

Kedi yavrusu okulun maskotu oldu
10 Kasım 2021 12:35
A+
A-

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesindeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan İmam Hatip Ortaokulunun bahçesinde bulunan ve “Tarçın” adı verilen kedi yavrusu, okulun maskotu oldu.
Öğrenciler yaklaşık bir ay önce okulun bahçesinde buldukları kedi yavrusunu öğretmenlerine getirdi.
Öğretmen ve öğrenciler aşı ve bakımını yaptırdığı kediye “Tarçın” adını verdi. Öğrencilere hayvan sevgisinin aşılanması için okulda kalmasına izin verilen kedi yavrusu, ders esnasında sıralarda geziyor, teneffüslerde öğretmen ve öğrencilere arkadaşlık ediyor
Okulun müdürü Mehmet Özmen, AA muhabirine, öğrencilere eğitim ve öğretim vermenin yanı sıra hayvan sevgisini de aşılamak istediklerini söyledi. Bu dünyanın sadece insanlara değil tüm canlılara tahsis edildiğini belirten Özmen, “Bizimle birlikte var olan ve Rahman’ın sessiz kulları olarak nitelendirdiğimiz bu güzel hayvanları sahiplenmek, onlara şefkatle yaklaşmak gerek. Peygamber Efendimizin, ‘Kedi pis değildir, o hane halkından biridir.’ hadis-i şerifini rehber edinerek okulumuza gelen güzel kedimizi benimsedik.” dedi.
Özmen, yavru kedinin okulda çok sevildiğini anlatarak, “Kedi, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin gözbebeği haline geldi. Aşılarını yaptırıp mamalarını tedarik ettikten sonra adını ‘Tarçın’ koyduk. Bu güzel kedimizin aramızda olmasından, koridorlarımızda gezmesinden, idari odalarımızda dolaşmasından mutlu oluyoruz. Kendisi de okulun dışına çok çıkmak istemiyor.” diye konuştu.(AA)