Dolar 32,7682
Euro 35,0901
Altın 2.459,44
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 29°C
Açık
Tekirdağ
29°C
Açık
Pts 31°C
Sal 31°C
Çar 31°C
Per 31°C

Keşan Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Otomotiv ve İş Makinaları Fuarı 5-8 Haziran’da Gerçekleşiyor

Keşan Tarım Hayvancılık Gıda Sanayi Otomotiv ve İş Makinaları Fuarı 5-8 Haziran’da Gerçekleşiyor
23 Mayıs 2024 12:34
A+
A-

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar’ı ziyaret etti.

Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 25 Mayıs- 03 Haziran 2024 tarihlerinde Çin’de oynanacak FIVB Kadınlar Milletleri Ligi müsabakalarında görev yapacak ardından ise 27 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde Fransa’da düzenlenecek olan Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek, Cumhuriyeti tarihinde voleybol branşındaki ilk kadın hakemi Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurper Özbar’ı ile buluştu.

Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi’nde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Voleybol hakemi Nurper Özbar’ın büyük başarısını gururla kutlayarak şu ifadeleri kullandı;

“Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak, şehrimizin ve ülkemizin gurur kaynağı olan sizinle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. İlkleri yaşatmak ve yaşamak gerçekten büyük bir onurdur. Siz, önce Çin’de düzenlenecek Kadınlar Milletler Ligi’nde görev yapacak, ardından Avrupa kıtasının tek kadın hakemi olarak Paris Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edeceksiniz.

Bu büyük başarı, bizler için sadece bir gurur kaynağı değil, aynı zamanda kadınların her alanda neler başarabileceğinin en güzel örneklerinden biridir. Sizler, azminiz ve kararlılığınızla birçok kadına ve genç kızımıza ilham kaynağı oluyorsunuz. Başarılarınız, onların hayallerini gerçekleştirmeleri için birer umut ışığı oluyor. Başarı hikayeniz, yalnızca spor alanında değil, her alanda kadınların güçlü ve etkin bir şekilde var olabileceğini göstermektedir. Sizinle gurur duyuyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık, başarılarınız bol olsun. Hep birlikte daha nice ilkleri ve başarıları kutlamak dileğiyle”

Avrupa’dan olimpiyatlarda görev alacak, 8 hakem içerisinde tek Türk ve tek kadın hakem olan Prof. Dr. Nurper Özbar ise çalışmalarının çok yoğun devam ettiğini ve olimpiyat davetinden son derece memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu;

“Dekanlık görevimde bir yılı biraz geçtim. Yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gerçekleştirilecek Olimpiyat Oyunları’na 8 hakem katılacak. Ben tek Türk ve tek kadın hakem olarak görev yapacağım. Bu çok büyük bir sorumluluk tabi ki. Hayırlısıyla önümüzdeki Cumartesi günü Çin’e gideceğiz. Orada Milletler Ligimiz devam ediyor. Milletler Ligi’mizin ikinci haftasında da görevli oldum. Ondan sonra da 24 Temmuz’da Olimpiyatlara katılacağız. 20 gün boyunca başından sonuna kadar Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda görevimiz olacak. Önceden spor tarihi dersleri veriyorduk. Şimdi spor tarihine de geçmiş olacağım. Bizim için çok büyük bir şeref olacak” dedi.

Buluşmanın devamında ise iş birliği içerisinde gerçekleştirilecek projeler konuşuldu. Hediyesini takdim eden Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Türk sporundaki gelişmelerden son derece mutlu olduğunu, şehrimizde gerçekleştirilecek spor etkinliklerine daima destek olacağını bir kez daha belirtti.

Başkan Gencan Akın, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin hayırlı olsun dileklerini kabul ederek, gençlerle hatıra fotoğrafı çekildi.


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

ETİKETLER: