Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi astsubay emeklilerini duygulandırdı

“Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi astsubay emeklilerini duygulandırdı
14 Ocak 2022 12:45
A+
A-

Edirne’de Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, Trabzon’un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017’de teröristlerle kahraman Mehmetçiğin girdiği çatışmada şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in öyküsünü anlatan “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmini izledi.
TEMAD Edirne İl Başkanı Aydın Bildiş, filmin ardından yaptığı açıklamada, ömrünü vatanın birlik ve beraberliği için mücadele ederek harcamış bir camianın mensupları olarak, konusu şehitler ve kahramanlar olan bu tip yapımları önemsediklerini belirtti.
Bu filmin, millet olarak uydurulmuş ve sahte kahramanların beyaz perdeye aktarılmasına ihtiyaç olmadığını gösterdiğini ifade eden TEMAD Edirne İl Başkanı Bildiş, şöyle devam etti:
“Bu film kendi içimizden çıkan kahramanların ve bunların kahramanlıklarının beyaz perdede yeteri kadar yer tutacağını gösteriyor. Yapımcılardan da bu tip kendi değerlerimize önem verip bunları ön palda tutmalarını bekliyoruz. Şundan mutluyuz ki salgın sürecinden önce daha kalabalık şekilde izlediğimiz Kore gazisi astsubayımızın yer aldığı Ayla filminde ve bu film gibi gerçek asker karakterinin olması, gerektiği gibi ekranlara yansıtılmasını görmekten de mutluluk duyuyoruz. Bizler emekli astsubay camiası olarak kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi ve gerçek asker duruşunu sergileyen bu tip milli yapımların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Şehit Eren Bülbül ve Şehit Astsubay Ferhat Gedik başta olmak üzere bu topraklar için canını hiçe sayarak şehit olan tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”
Emekli astsubay eşi Sema Özgün da hayatın gerçeklerini anlatan filmi izlerken çok duygulandığı belirtti.
Gözyaşlarının her şeyi ifade ettiğini vurgulayan Özgün, “Film çok güzeldi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu topraklar için şehit olmuş ve canını vermiş tüm askerlerimizin ruhları şad olsun diyorum.” dedi. (AA)