Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, T.C. Filibe Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, T.C. Filibe Başkonsolosluğu’nu ziyaret etti
1 Nisan 2023 11:47
A+
A-

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, T.C. Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ile T.C. Filibe Ticaret Ataşesi Armağan Al’ı ziyaret etti.

* Başkonsolos Küngerü; “Konsolosluk olarak, iki ülke arasında dostluk ve kültür köprüsü oluşturuyoruz”

Bulgaristan’ın Filibe Şehri’nde görev yapmaktan büyük mutluluk ve onur duyduğunu belirten Başkonsolos Küngerü; “Dost, komşu, müttefik ve ortağımız Bulgaristan’ın güzel ve tarihi şehri Filibe’de görev yapıyor olmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Cumhuriyet tarihimizin ilk dış misyonları arasında yer alan Başkonsolosluğumuzun görev bölgesinde Filibe’nin yanı sıra, güneyden kuzeye uzanan hat üzerinde; Hasköy, Kırcaali, Paşmaklı, Pazarcık, Eski Zağra, Veliko Tırnova, Lofça, Gabrova ve Plevne vilayetleri bulunmaktadır. Görev bölgemizde yatırım/ticaret ve eğitim amacıyla gelmiş ve ikili ilişkilerimizin gelişiminde müstesna bir yere sahip. Özellikle Avrupa Pazarı’nı hedefleyen Türk Yatırımları’nın ölçeği kayda değerdir ve müteşebbislerimiz her türlü övgü ve desteği hak etmektedir. Öğrencilerimizin ise buradaki eğitim olanaklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine önem veriyoruz. Başkonsolosluğumuz, vatandaşlarımızın, girişimcilerimizin ve öğrencilerimizin Bulgaristan’daki yaşamlarını kolaylaştırmak ve tüm Türkiye ve Bulgaristan vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini en etkin şekilde yapmak amacıyla yoğun çaba göstermektedir. Önceki dönemlerde olduğu gibi Başkonsolosluğumuz, Türkiye’mizin görev bölgemizdeki vilayetleri ilişkilerini dostluk ve iyi komşuluk hukuku çerçevesinde her düzlemde daha ileri bir noktaya taşımak için gereken her türlü özveri ve çabayı sergilemeye ve bu gaye peşinden koşan tüm paydaşlarla yakinen çalışmaya devam edecektir. Başkonsolosluğumuzun kapısının herkese açık olduğunu bilhassa vurgulamak isterim” dedi.

* KTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serkan Keser; “Balkanlar ile yakınlaşmak ve yeni işbirlikleri kurmak için vargücümüzle çalışıyoruz”

Bulgaristan ile Kırklareli’deki firmaların katılımıyla çeşitli etkinliklerin yapılabileceği ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Oda olarak üyelerimizle birlikte hedefimiz Balkanlar ile yakınlaşmak ve yeni işbirlikleri kurmaktır. Bu konuda iş dünyamıza yeni işbirlikleri için platformlar oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız Kırklareli ekonomisini canlandırmak için gerek yurt içinde gerekse de yurtdışında girişimlerde bulunmaktır. Bunun içinde gece gündüz demeden çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü ise Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi ve artması yönünde çalışmalara devam ettiklerine değinerek, karşılaşılabilecek her türlü problemlerin çözümü konusunda yardıma hazır olduklarını belirtti.