Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kırklareli TSO’da, “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı” yapıldı

Kırklareli TSO’da, “Sorumlu Emlak Danışmanı  Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı” yapıldı
25 Temmuz 2022 12:35
A+
A-

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) işbirliğinde düzenlenen “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları” kapsamında “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”nın 9’ncusu 21-22-23 Temmuz 2022 tarihlerinde Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.
“Alınması Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri” kapsamında yer alan “Sorumlu Emlak Danışmanlığı” ile ilgili olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından katılımcılara bilgilendirme amaçlı eğitim toplantısı düzenlendi. Katılımcılara; “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği”, “Türkiye’deki Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sistemi” ve “Yetki Belgesi”ne dair hususlar anlatıldı. “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği” ile birlikte hayatımıza giren “Yetki Belgesi” ve “Mesleki Yeterlilik Belgesi” gibi kavramlarının açıklanmasının yanı sıra belge zorunluluğunun emlak sitelerine yansımasının nasıl olacağı konusuna değinildi. İlk bölümün sonunda soru-cevap şeklinde katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Daha sonra “Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı”na Hazırlık Eğitimi’ne geçildi. Sınavın tüm birimleri ayrıntılı biçimde incelenerek, bilinmesi ve yetkinlik sahibi olunması gereken konular detaylı olarak anlatıldı. Katılımcılarla gerekli dokümanlar paylaşıldı.
Eğitim Toplantısı’nın ardından; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) Değerlendiricisi Rafi Serdaroğlu tarafından “Yazılı” ve “Uygulamalı” olarak iki aşamada yapılan sınavda başarılı olan Emlakçılar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.