Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kırklareli’nde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri” konferansı düzenlendi

Kırklareli’nde  “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri” konferansı düzenlendi
15 Temmuz 2022 10:59
A+
A-

Kırklareli’nde “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri” konferansı düzenlendi.
Kırklareli Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Veysel Bilici, Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta, 15 Temmuz darbe girişiminin önceki darbelerle aynı benzerliği taşıdığını belirtti.
Hem söylem, hem de eylem bakımından büyük ölçüde aynı olduğunu ifade eden Bilici, FETÖ örgütünün iş üzerinde yakalandığı için bu farkın ortaya konulabildiğini kaydetti.
TRT’de okunan bildirinin önceki darbelerde okunan bildirilerden hiçbir farkının bulunmadığını aktaran Bilici, “O geceyi hatırlarsınız okunan bildiri önceki darbelerde okunan bildirilerden hiçbir şekilde farklı değildi. Önceki bildirilere benzer bir şekilde söylem olarak millet adına hareket eden bir gruptan bahsediyoruz.” dedi.
15 Temmuz’da bir kısım televizyon ve radyoların ele geçirilmesinin haberleşme alanında engellemeye yönelik bir anlam taşımadığını vurgulayan Bilici, tüm Türkiye’nin sosyal medya üzerinden olayları takip ederek haberdar olduğunu kaydetti.
1963 darbesindeki gibi 15 Temmuz’da da emir komuta zinciri içinde olmayışının önemli bir nokta olarak değerlendirdiklerini anlatan Bilici, “Ele geçirilecek tek bir radyo ve tek bir televizyon olmayışı da önemliydi. Milletin sesi dediğimiz, milli irade dediğimiz şey aslında büyük ölçüde bir sese sahip olmaktır. Sese sahip olmakta sesin duyulacağı bir mekana sahip olmaktır. O gece sokağa çıkanlar herhalde burada olanlarda dahil sosyal medyadan haberleştiler. Tüm ülke birbirini takip etti.” diye konuştu.
Konferansta Sosyoloji Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Adem Başpınar da darbelerin sosyolojik yapısını anlattı.
Konferansın ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici, konuşmacılara plaket verdi. (AA)