Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Kırklareli’nde avcılar longoz ormanlarına 900 ördek bıraktı

Kırklareli’nde avcılar longoz  ormanlarına 900 ördek bıraktı
15 Mart 2021 12:41
A+
A-

Kırklareli’ndeki, Türkiye’nin ve Avrupa’nın, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longoz ormanlarına avcılar tarafından 900 ördek salındı.
Trakya Avcılık, Atıcılık ve Yaban Hayatı Koruma Federasyonu (TRAKAF) üyeleri ördek popülasyonun artması amacıyla temin ettikleri yaban ördeklerini doğaya bırakmak amacıyla Demirköy ilçesine bağlı İğneada Beldesi’nde bir araya geldi.
TRAKAF Başkanı Çetin Karakoç, belediye meydanında düzenlenen törende, 4 yıldır doğaya ördek salımı yaptıklarını söyledi.
Amaçlarının doğayı korumak ve zenginleştirmek olduğunu ifade eden Karakoç, avcıların her zaman doğaya ve yaban hayvanlarına karşı gereken hassasiyeti gösterdiğini belirtti.
Avcılığı çiftçiliğe benzettiklerini dile getiren Karakoç, şöyle devam etti:
“Ekeriz, koruruz, kollarız ve ondan sonra hasadını yaparız. Maalesef biz bunu yıllarca anlatamadık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün çalışmalarına destek olmak amacıyla 4 yıldır ördek salımı yapıyoruz. Avcı yalnızca yok edici değil, doğaya ve yaban hayatının üremesine ciddi katkı sağlayan gruptur. Doğaya katkımız tamdır. Tüm hayvanlara da halkalama yaptık. Bunun sonuçlarını göç sonrası geri dönüşlerle göreceğiz.”
Karakoç, doğaya bırakılan ördeklerin birçoğunun avlanma sırasında yaralı bulunarak tedavi edilen hayvanların yavruları olduğunu ifade etti.
Avcılardan Cengiz Ataklı ise yaban hayatının üremesi için çaba harcadıklarını kaydetti. Yaban hayvanlarının çoğalması için herkesin gereken hassasiyeti görmesi gerektiğini anlatan Ataklı, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Programda İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Büyükmandıra Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen ile çevre gönüllüsü Hakan Dedeoğlu da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle tulum ve eldiven giyen avcılar 900 ördeği Mert ve Hamam göllerine bıraktı.(AA)

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın, kayın ve meşe ağırlıklı ağaçlardan oluşan en büyük longoz ormanına avcılar tarafından 900 ördek salındı.Salınan ördekleri bazı vatandaşlar ekmek atarak besledi. ( Özgün Tiran – Anadolu Ajansı )