Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” 7 Ocak’ta kutlanacak

Kırklareli’nde Balkan geleneği “Koleda” 7 Ocak’ta kutlanacak
30 Aralık 2022 13:11
A+
A-

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesinde teması “korkutmak” olan Balkan geleneği Koleda etkinliği kutlanacak.
Büyükmandıra Belediyesince 7 Ocak Cumartesi günü yapılacak etkinlikte gençler maskeler takacak, yüzlerini boyayıp çarşaflara sarınarak birbirlerini korkutacak.
Belediye Başkanı Ersan Çölgeçen, AA muhabirine bu yıl etkinliğin 5’incisinin gerçekleştirileceğini söyledi.
Her yıl etkinliğin büyük bir coşkuyla yapıldığını ifade eden Çölgeçen, vatandaşları Koleda’ya davet etti.
Balkan geleneklerine sahip çıkmak için çalıştıklarını anlatan Çölgeçen, “Kışın en soğuk gecesinde beldemizde gençler yüzlerini boyadıktan sonra çarşaflar sarınıp birbirlerini korkutacak. Bu yıl aynı zamanda bando gösterileri ile yerel sanatçılar da konser verecek.” dedi.
KOLEDA ETKİNLİĞİNDE NELER YAPILIYOR?
“Koleda” etkinliğinde her evde mutlaka kabak pişiriliyor.
Aile fertleri, komşular ve akrabaların katıldığı gecede çarşaflara sarınan gençler, komşularını sesler çıkararak korkutuyor. Daha sonra yakılan ateşin etrafında toplanan vatandaşlar, konser eşliğinde eğleniyor. Katılımcılara kabak tatlıları ikram ediliyor. (AA)