Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

“Kuşaklar Kütüphanede Buluşuyor” Projesi gerçekleşiyor

“Kuşaklar Kütüphanede Buluşuyor” Projesi gerçekleşiyor
22 Aralık 2021 11:57
A+
A-

Keşan Belediyesi ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Kuşaklar Kütüphanede Buluşuyor” projesi Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans ve Tiyatro Salonu içinde bulunan Hüseyin Nihal Atsız Kütüphanesi’nde gerçekleşiyor.
Okul Öncesini Güçlendirme Projesi” kapsamında ilçemiz resmi- özel tüm okul öncesi öğrencilerinin erken yaşta kütüphane ile tanışması, öğrencilere kitap sevgisinin aşılanması ve eğitimde Milli Değerler ön planda tutularak, Tarihimizin Önemli Kişileri Tanıtma Projesi kapsamında saat 10.30’da başlayan etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz ile öğrenciler katıldı.
Kütüphanede kitap ile buluşan öğrencilere daha sonra Masal anlatımı gerçekleştirildi. Buradan Tiyatro Salonu’na geçen öğrencilere drama, tiyatro etkinlikleri, meslek tanıtımları, Hacivat- Karagöz, Keloğlan – Nasreddin Hoca, animasyon ve müzik gösterileri gerçekleştirildi.
Programın sonunda; Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Mimar Sinan, Barbaros Hayrettin Paşa, Mevlana, Mehmet Akif Ersoy, Alparslan, Kanuni Sultan Süleyman, Nasreddin Hoca, Ahmet Yesevi, Ertuğrul Gazi, Evliya Çelebi ve Yunus Emre gibi Türk Büyükleri çeşitli sunumlarla öğrencilere anlatılarak tanıtıldı. Proje çerçevesinde Keşan’daki tüm okul öğrencileri için bu projenin uygulanacağı açıklandı. Projede öğrencilerin hem eğlenmesi hem de bilgi sahibi olmalarının amaçlandığı belirtildi. Öğrenciler bu proje nedeniyle hem Keşan Belediyesi’ne hem de Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.