Dolar 32,4428
Euro 34,7579
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

LODOS YIKTI GEÇTİ

LODOS YIKTI GEÇTİ
30 Kasım 2021 15:15
A+
A-

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kuvvetli fırtına ve yağış hayatı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle İstanbul’da 4, Zonguldak ve Kocaeli’de 2 kişi hayatını kaybetti, 46 kişi yaralandı.
Tekirdağ ve ilçelerinde geçtiğimiz akşam başlayan kuvvetli lodos, etkisini yer yer artırarak sürdürdü.
Süleymanpaşa ilçesinde denizin taşması ve yükselen dalgalar nedeniyle sahil kesimindeki yürüyüş yolu ve parklar su altında kaldı.
Şarköy ilçesinde belediyeye ait halı sahanın demir profilleri yerinden söküldü.
Rüzgar nedeniyle yola devrilen ağaçlar, Şarköy Belediyesi ekiplerinin çalışması sonucu kaldırıldı.
Bölgede lodosun bu gecede etkili olması bekleniyor.
TEKİRDAĞ’DA LODOS NEDENİYLE ZARAR GÖREN BÖLGELERDE HASAR TESPİTİ YAPILIYOR
Tekirdağ’da belediye ekipleri, dünden bu yana etkili olan lodos ve şiddetli yağış nedeniyle zarar gören iş yeri ve binalarda hasar tespit ile onarım çalışmalarına başladı.
İl genelinde yaşamı olumsuz etkileyen lodos ve şiddetli yağış nedeniyle bazı ağaç ve direkler devrildi, ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.
Belediye ekipleri zarar gören iş yeri ve binalarda hasar tespit ile onarım çalışması başlattı.
Devrilen ağaç ve direkler bulunduğu yerlerden kaldırıldı.
Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, AA muhabirine, ilçede şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Veliköy Mahallesi’ndeki bir fabrika ve bir apartmanın çatısının uçtuğunu, bir iş yerinin çatısının da çöktüğünü söyledi.
Kaymakam Duru, ekiplerin söz konusu yerlerdeki çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ekiplerin yağış ve fırtınaya karşı hazır bekletildiğini bildirdi.
Kent merkezinde Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri devrilen ağaçları yollardan kaldırdı.
Kapaklı ilçesi İnönü Mahallesi Volkan Caddesi’ndeki bir binanın çatısından uçan kalaslar çevredeki binaların camlarına ve dış cephelerine zarar verdi.
İtfaiye ekipleri çatıdan sarkan yağmur suyu kanalını çevreye zarar vermemesi için kontrollü şekilde kesti.
TEKİRDAĞ’DA EĞİTİM ÖĞRETİME BİR GÜN ARA VERİLDİ
Tekirdağ’da, etkisini sürdüren fırtına nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.
Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, meteorolojiden alınan verilere göre, kentte bugün etkili olan olumsuz hava koşullarının yarın da devam edeceği belirtildi.
Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için eğitime yarın ara verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Tekirdağ’da görev yapan bazı kamu görevlileri ile öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için resmi-özel tüm okullar, Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere, bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine, valiliğimizce 30 Kasım 2021 Salı günü ara verilmiştir. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır.”
LODOSUN DEVİRDİĞİ SAC PANELLERİN ALTINDA KALMAKTAN SON ANDA KURTULDU
Edirne’de lodos aralıklarla etkisini artırıyor.
Meteorolojinin turuncu ikazla uyardığı ve hava sıcaklığının 18 derece ölçüldüğü kentte rüzgar şiddetini zaman zaman artırıyor.
Lodos nedeniyle Eski İstanbul Caddesi’ndeki bina yapılacak bir alanın çevresinin koruma amaçlı kaplandığı sac paneller, park halindeki bir kamyonetin üzerine devrildi. Araçta maddi hasar meydana geldi.
Bu sırada yoldan geçen bir kişi ise son anda sac panellerin altında kalmaktan kaçarak kurtuldu.
Bu anlar güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Çevre sakinleri duruma tepki gösterdi.
Sac paneller görevlilerce devrildiği yerden kaldırıldı.
TEKİRDAĞ’DA 5 AĞAÇ DEVRİLDİ
Tekirdağ’da kuvvetli lodos nedeniyle 5 ağaç devrildi.
Kent merkezi ile çevre ilçelerde dün akşam başlayan lodos etkisini yer yer artırarak sürdürüyor.
Süleymanpaşa ilçesinde kuvvetli lodos nedeniyle Ertuğrul ve 100. Yıl mahallesinde ağaçlar devrildi.
Yola devrilen ağaçlar Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin çalışması sonucu kaldırıldı.
Hava sıcaklığının 19 derece olarak ölçüldüğü kentte lodosun yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor.
Hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Tekirdağ sahiline demirleyen yerli ve yabancı bandıralı 10 şilep ve tanker de bekleyişini sürdürüyor.
GEMLİK KÖRFEZİ’NDE DALGALARIN OLUŞTURDUĞU HASARIN BOYUTU GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
Bursa’nın Gemlik ilçesinde gece kuvvetli lodos ve fırtına nedeniyle sahildeki bazı balıkçı teknelerinin batması ve bir apartmanın çatısının otomobilin üzerine uçmasıyla oluşan hasar, gün ağarınca belirginleşti.
Gemlik Körfezi’nde gece etkisini artıran kuvvetli fırtına ve lodostan dolayı denizde metrelerce yükselen dalgalar, sahil kesiminde su baskınlarına yol açtı.
İskele ile 2 No’lu Sahil Bölgesi arasında kayıkhanede bağlı bazı balıkçı tekneleri alabora olup battı. Çok sayıda tekne ise dalgaların şiddetiyle zarar gördü.
Dalgaların taşırdığı denizin suları ise caddelere kadar ulaştı.
Kumla Mahallesi Cankurtaran Caddesi’nde, lodos nedeniyle 8 katlı bir apartmanın çatısı uçarak yola düştü. Sitenin yakınında park halindeki iki otomobilde, çatının altında kalması sonucu hasar meydana geldi.
İlçede yaşananların ardından oluşan hasar, günün ilk ışıklarında görüntülendi.
Balıkçılardan Eyüp Küpe, AA muhabirine, teknesinde büyük zarar olduğunu söyledi.
Küpe, “Fırtınanın gelmesiyle sular ağaçlara attı, öyle olunca teknem de zarar gördü. Son yıllarda böyle bir şey yaşanmadı. En son 1991 yılında yaşanmıştı. Limanın genelinde zarar var.” dedi.
Kumla sakinlerinden Bedir Tabak ise yaşananlardan dolayı korktuklarını ifade etti.
Yerinden sökülen çatı nedeniyle komşusunun araçlarının hasar gördüğünü dile getiren Tabak, “Evdeydik, deprem gibi bir şey oldu. Baktığımızda çatı uçmuştu. Allah’tan kimseye bir şey olmadı. Araç sokaktan geçmiyordu. İki araç hasar gördü. Şükür insanlara bir şey olmadı. Can kaybı yaşanmadı. Gemlik’te ilk defa böyle bir şey görüyorum.” diye konuştu.
Kuvvetli fırtına ve lodosun yer yer etkisini sürdürdüğü Gemlik’te ekipler temizlik çalışması başlattı. (AA)