Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Lüleburgaz Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere bebek bezi ve mama desteği

Lüleburgaz Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi ailelere bebek bezi ve mama desteği
17 Kasım 2021 11:31
A+
A-

Lüleburgaz Belediyesi, 0-2 yaş aralığında bebeği bulunan ihtiyaç sahibi annelere 0-6 ay arası bez ve ilk 6 aydan sonra takviye mama ile bez desteğinde bulunacak. Mama ve bez desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, istenilen evraklarla birlikte Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuruda bulunabilecek.
Lüleburgaz Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda bir destek paketi daha başlattı. Sevgi Mutfağı’ndan Sevgi Mağazası’na, Üniversiteli Aile Destek Programı’ndan ihtiyaç sahibi vatandaşlara ayni ve nakdi destekte bulunan Lüleburgaz Belediyesi “Önce anne sütü, önce aşı” sloganıyla “Mama ve bez desteği” programını başlattı. Bu kapsamda Lüleburgaz’da ikamet eden, 0-2 yaş aralığında bebeği olan ihtiyaç sahibi ailelere 0-6 ay arası bez ve ilk 6 aydan sonra takviye mama ile bez desteğinde bulunulacak. Şartları taşıyan tüm ihtiyaç sahibi aileler destekten faydalanabilecek.
Başvuru adresi Lüleburgaz Belediyesi!
0-2 yaş aralığında bebek sahibi olan aileler ilgili evraklarla birlikte Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda bulunan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bizzat başvuru yapabilecek. Gerçekleştirilen projeyle birlikte bebeklerin sağlıklı bir şekilde gelişimine katkıda bulunulması, aşılarının takibinin yapılması, bebeklerin gıdaya erişimi konusundaki eşitsizliklerin azaltılması ve bebeklerin yeterli, dengeli beslenmesinin yanı sıra hijyenik bir ortamda büyütülmesiyle en az ilk 6 ay anne sütünden faydalanmalarının sağlanması hedefleniyor.
Başvuruda istenilen evraklar
Ailelerin destekten yararlanması için başvuru esnasında istenilen evraklar ise şöyle;
Başvuru sahibinin kimlik fotokopisi
İkametgah belgesi
Vukuatlı nüfus örneği
Aileyle birlikte yaşayan 18 yaşından büyük kişilerin Sosyal Güvenlik Kayıt Belgesi
Ailede çalışan kişi (varsa) maaş bordroları
Bebeğin aşı kartı