Dolar 32,3675
Euro 35,0041
Altın 2.323,31
BİST 9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

MARMARAEREĞLİSİ ALTIN KARINCA ÖDÜL TÖRENİNDE,”KÜLTÜR VE SANAT KATEGORİSİNDE” BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI

MARMARAEREĞLİSİ ALTIN KARINCA ÖDÜL TÖRENİNDE,”KÜLTÜR VE SANAT KATEGORİSİNDE” BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI
2 Kasım 2022 11:16
A+
A-

Marmara Belediyeler Birliği’nin Belediyelerin şehirlerdeki yaşam kalitesini artıran projelerini teşvik etmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlediği Altın Karınca Ödülleri sahiplerini buldu.

MBB tarafından belediye hizmetlerini teşvik ve tanıtma amaçlı düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik ödülleri; Afet Yönetimi, Akıllı Şehir Uygulamaları, İklim Değişikliği ve Çevre Yönetimi, Kentsel Mimari ve Tasarım, Kentsel Planlama ve Altyapı, Kültür ve Sanat, Sosyal Hizmetler, Ulaşım ve Hareketlilik, Yerel Kalkınma, Yönetişim ve Katılımcılık olmak üzere toplam 10 kategoride gerçekleşti. Altın Karınca Ödülleri, MBB Başkanı Tahir Büyükakın tarafından verildi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen “Altın Karınca Belediyecilik Ödülü”ne layık görülen Marmaraereğlisi Belediyesi, Kültür ve Sanat dalında, Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, ‘Perinthos/Heraklia’nın Kollektif Bellekte Yeniden İnşası’ projesi ile yarışmaya katılım sağladı.

Marmaraereğlisi Belediyesi, Perinthos/Heralia Antik Kenti hakkında Marmaraereğlisi Halkının düşüncelerini yeniden oluşturarak gerçeğe en yakın haliyle gelecek nesillere aktarımını sağlamayı amaçlayan, ‘Perinthos/Heraklia’nın Kollektif Bellekte Yeniden İnşası’ projesi ile Kültür ve Sanat Kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Marmaraereğlisi İlkleri Yaşıyor

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de düzenlenen törende, ödülünü Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı Tahir Büyükakın’dan alan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Marmaraereğlisi Belediyesi olarak ilk kez ödül aldıklarını belirterek ’‘Marmaraereğlisi’nde ilkleri yaşatmayı seviyoruz. Mutluyuz ve gururluyuz. Emeklerimizin karşılığını aldığını görmek, böyle bir ödüle layık görülmek bizler için onur verici. Başta ekibim olmak üzere proje ortaklarımız ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Marmara Belediyeler Birliği’ne teşekkür ediyorum. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sayesinde Marmara Bölgesi’ndeki anlamlı projeler gün ışığına çıkıyor. Bu sayede tüm belediyeler birbirinin projesini örnek alıp faydalanabiliyor. İnşallah Marmaraereğlisi Belediyesi olarak bizimde diğer yerel yönetimlere katkımız olur’’. ifadelerini belirtti.