Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Mezbaha İşletmesi Ortak İşbirliği Protokolü imzalandı

Mezbaha İşletmesi Ortak İşbirliği Protokolü imzalandı
8 Eylül 2022 13:01
A+
A-

Keşan Belediyesi Mezbaha İşletmesi Ortak İşbirliği Protokolü, Keşan Belediyesi, Keşan Ticaret Borsası (Keşan TB) ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (Keşan TSO) arasında, geçtiğimiz gün imzalandı.
Saat 15.15 sıralarında Keşan Belediyesi Mezbahası’nda düzenlenen imza programına; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Serkan Doğru ve Keşan Belediyesi Veteriner Hekimi Hasan Nural, Keşan TB Yönetim Kurulu Üyesi Naim Sazlı ve yetiştirici Hüseyin Küçükgüven katıldı.
“TRAKYA’NIN EN İŞLEVLİ VE EN FAZLA HAYVAN KESİLEN MEZBAHASINDA 3 KURUMUN OTAKLIĞI SÖZ KONUSU”
Programda ilk olarak konuşan Helvacıoğlu, Keşan TSO ve Keşan TB ile mezbaha işletmesi ile ilgili protokol imzalamak için bir arada olduklarını belirterek, “Trakya’nın en işlevli ve en fazla hayvan kesilen mezbahasında 3 kurumun otaklığı söz konusu. Ticaret borsamız, ticaret odamız ve belediyemiz paydaşlığı ile güçlerini birleştirerek, tüm Trakya’ya, İstanbul’a hizmet eden bir anlayışla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün 2005 yılından bu yana olduğu gibi ortak işletme protokolümüzü imzalıyoruz. Bu çalışmanın devamlığını sağlayacağız.” dedi.
“AVRUPA YAKASININ EN YÜKSEK İŞLEM HACMİNE SAHİP OLAN İŞLETMEDE GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÇALIŞIYORUZ”
Daha sonra söz alan Kaymaz ise 2005 yılında Keşan TB ve Keşan Belediye Meclislerinin bir araya gelerek, mezbaha işletmesinin sektör temsilcilerine verilmesi ile ilgili karar aldığını hatırlatarak, şunları söyledi: “O günkü meclisimizde görev alan tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim. 2005 yılından 2022 yılına kadar gelen süreçte Keşan TB olarak buradaki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Hem kesim sayımızı hem de kesimdeki standartlara uygun bir şekilde veteriner hekimlerimizin kontrolünde çalışma arkadaşlarımızla bu günlere başarılı bir şekilde geldik. Hem işlem hacmi hem de hizmet anlayışı olarak kendimizi sürekli geliştiriyor, teknolojik anlamda, yönetimsel anlamda kendimizi yenilemeye devam ediyoruz. Avrupa yakasının en yüksek işlem hacmine sahip olan işletmede Keşan TB meclisi olarak gönüllülük esasına dayalı olarak 2005 yılından bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mezbahamızda yapılan kesimlerin büyükbaşta %75’i İstanbul, %25’i Keşan pazarına, küçükbaşta ise %95’i İstanbul, %5’i ise Keşan pazarına arz ediliyor. 2005 yılından beri Keşan’daki kurban kesimlerini Keşan TB Mezbaha İşletmesi olarak sürdürüyoruz. Çalışma arkadaşlarımız görev ve sorumluluklarına çok hakim. Biz yöneticiler varız, ancak işin asıl kahramanları personelimizdir. Bize güvenen Keşan TB üyelerine teşekkür ederim. Burada görev yapmamızın asıl sebebi onlar. Bizlere görev verdiler ve görev süremizi en iyi şekilde yerine getirmek için el birliği çalışıyoruz. Belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Attığımız her adımda yanımızda.”
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BİZE GÜÇ KATIYOR”
Avrupa yakasında en yüksek işlem hacmine sahip olan mezbaha olduklarından dolayı diğer mezbahalar ile rekabet halinde olduklarını ifade eden Necmi Kaymaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Belediye Başkanımız, Keşan Ticaret ve Sanayi Odamız ve çalışma arkadaşlarımızla olan birlik ve beraberliğimiz bize güç katıyor. Mezbahamızda kesilen her türlü ürünü vatandaşımız gönül rahatlığı ile tüketebilir. 2 veteriner hekimimiz sürekli denetimde. Canlı hayvan borsası noktasındaki arkadaşımızın emeği çok fazla. Bu kapsamda bugün protokolümüzü yine imzalıyoruz. Yine gönüllük esasıyla görevimizi sürdüreceğiz. Pandemi sürecinde dahi işletme faaliyetlerini sürdürmeye devam etti. Personelimizin %50’sinin karantinaya alınmasına rağmen yetiştiricileri ve üyelerimizi mağdur etmedik. İstanbul’dan gelen hiçbir üye tedarik sıkıntısı yaşamadı. Yapmış olduğumuz protokol sonucunda hem devlet hem kurumumuzu hem halk kazanıyor hem de istihdam sağlıyoruz.”
“ATACAĞIMIZ İMZALARIMIZ HAYIRLI OLSUN”
Daha sonra konuşan Şapçı ise 2005 yılından bu yana mezbaha işletmeciliğine 3 kurumun ortak olarak devam ettiğinin altını çizerek, “Yürütmeyi ağırlıklı olarak Keşan TB gerçekleştirmekte. Çalışmalarından ötürü Ticaret Borsamız yönetim ve meclisine teşekkür ederiz. Gayet düzgün bir şekilde izleyen yapı. Üyelerimizden gelen istekler Keşan Belediye Başkanımız ve Keşan TB yönetimimiz tarafından anında yerine getiriliyor. Bu da bölgemiz için çok sevindirici. Modarnizasyon çalışmalarına katkıda bulunan Keşan Belediye Başkanımız ve meclisine, Keşan TB yönetimi ve meclisine çok teşekkür ederiz. Her gün yenilenerek daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. İnşallah uzun yıllar bu tesis hizmete devam edecek. Bölgeye çok büyük hizmetleri olan bir tesis. Atacağımız imzalarımız hayırlı olsun.”
Hüseyin Küçükgüven ve Naim Sazlı ise mezbahanın bölgede olmasının önemine dikkat çekerek, hem girdilerden tasarruf ettiklerini hem de zaman kazandıklarının altını çizdi. Konuşmaların ardından mezbaha işletmesiyle ilgili işbirliği protokolü imzalandı.