Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tarafından ‘3. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’ Gerçekleşti

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tarafından ‘3. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’ Gerçekleşti
26 Mayıs 2022 11:02
A+
A-

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekstil Mühendisliği Bölümü kamu kurumları, sektör temsilcileri ve akademisyenleri ‘3. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’nde buluşturdu.
‘3. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi’ (3rd International Congress of Innovative Textiles, ICONTEX 2022) çevrim içi olarak gerçekleştirilirken, kongrede 12 farklı ülkeden 90 sözlü ve 24 poster bildiri sunuldu. Başarı ile tamamlanan kongre, tekstil alanında gelişmiş teknolojileri ve inovasyonu teşvik etmek üzere tüm dünyadan araştırmacı, akademisyen ve sektör temsilcilerini bir araya getirdi.
Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Prof. Dr. Fatma GÖKTEPE, Prof. Dr. Rıza ATAV, Prof. Dr. Pelin GÜRKAN ÜNAL ve Arş. Gör. Yük. Müh. Volkan YALI tarafından üçüncüsü düzenlenen kongrenin açılış oturumunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER birer açış konuşması gerçekleştirdiler.
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında, “Bu kongre aracılığıyla tekstilde ileri teknoloji ve yenilikleri siz değerli akademisyenler ve araştırmacılar sayesinde tanıyacağız ve tüm dünyaya tanıtacağız. Dünyanın dört bir tarafından seçkin akademisyenlerin ve siz değerli araştırmacıların katıldığı ve tekstil endüstrisindeki en son gelişmelerin tartışılacağı bu kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kongrenin başarıyla geçmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman
Hakan TECER ise konuşmasında “Bu kadar çok sektör temsilcisini bir araya getirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bölgemiz tekstilde önemli. Tekstil sektörü de ülkemiz için çok önemli. Dolayısıyla tekstil sektörü için bu kongrenin çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Açılış oturumunda ayrıca İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa GÜLTEPE ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail GÜLLE, Türk tekstil sektörünün geldiği nokta ve gelecek stratejilerine dair birer konuşma yaptılar.
Kongre ile ilgili açıklamada bulunan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatma GÖKTEPE, “Günümüzde katma değeri yüksek üretim süreçlerinin ilk adımı artık inovasyonla
başlamakta. Yenilik getirebilen ya da ortaya çıkan yeniliklere kısa sürede adapte olabilenlerin ayakta kalacağı ve sürdürülebilir rekabet gücünü yakalayacakları artık herkesçe bilinen bir gerçek. Tekstil sektörü için yapılan her Ar-Ge çalışmasının önemi çok büyük. Bu nedenle kongremizde tekstil kimyasından tekstil teknolojilerine, nanoteknoloji uygulamalarından kalite kontrol, konfeksiyon ve modelleme, simülasyon gibi çok geniş alanlarda araştırmaların sonuçları sunulmuştur. Kongremizin amacı 21. Yüzyılda tekstil sektörünün geldiği noktayı ortaya koymak ve sanayi ile akademisyenlerin yeni buluşlarını paylaştıkları ortak bir platform oluşturmaktır.
Nitekim sunulan bildirilerin yaklaşık %25’inin Ar-Ge ve Tasarım merkezlerimizde yapılmış çalışmaların çıktıları olması bunu başardığımızın bir göstergesi olup, bu olumlu durum yabancı katılımcılarımızın da dikkatini çekmiştir” dedi.
Kongre esnasında ABD, İngiltere, Avustralya ve Belçika’dan katılan davetli konuşmacılar ise sırasıyla ‘Güçlü Elektrokimyasal Karbon Nanotüp İplik Yapay Kaslar’, ‘Sürdürülebilir Boyama Teknolojilerinde Son Gelişmeler’, ‘Fark Yaratan Elyaf Malzeme Araştırmaları’ ve ‘Tekstil ve Konfeksiyon: Giderek Daha Çevreci Dünyanın Getirdiği Zorluklar’ başlıklı konuşma ve sunumları ile araştırma ve vizonlarını paylaştılar.