Dolar 32,3411
Euro 35,0201
Altın 2.321,80
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

NKÜ Rektörü Şahin’in 26 Mart Balkan Şehitlerini Anma Mesajı

NKÜ Rektörü Şahin’in 26 Mart  Balkan Şehitlerini Anma Mesajı
26 Mart 2022 13:38
A+
A-

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, ‘26 Mart Balkan Savaşlarını Ama Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
NKÜ Rektörü Şahin mesajında şunları kaydetti: “İnsanlık tarihindeki tüm savaşlar, 21. yüzyılda bile hâlâ nice canı açlığa, yokluğa ve ölüme sürüklemektedir. Birinci Balkan Savaşı’nda Bulgar ve Sırp orduları tarafından kuşatılan ve Mehmet Şükrü Paşa’nın kumandasında 155 gün kahramanca savunulmasına karşın, 26 Mart 1913 tarihinde işgal edilen Serhat Şehri Edirne’de de işgalle birlikte Sarayiçi mevkiinde esir tutulan binlerce vatan evladı, günler boyu süren hayatta kalma mücadelesinde açlık ve salgın hastalık nedeniyle şehit düşmüştür. Ancak milletimiz, her zorluğun üstesinden gelen kudreti ile kendisini Balkanlardaki vatan toprağından söküp atmak isteyenlere engel olmuş, yarınlarını kurtarmıştır. Edirne, Enver Paşa komutasındaki birliklerimiz tarafından 21 Temmuz 1913’te yeniden vatan topraklarına katılmıştır. Şüphesiz ecdadımızın fedakârlıkları ve kahramanlıkları sayesinde bugün yurdumuz, yuvamız dediğimiz bu topraklar, ilelebet bayrağımız altında bize vatan olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Balkan Savaşları’nda Edirne ve civarının müdafaasında büyük hizmetleri bulunan Şükrü Paşa’yı, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi de şükranla yâd ediyorum.”