Dolar 28,9846
Euro 31,2142
Altın 1.864,65
BİST 7.913,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 9°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
9°C
Az Bulutlu
Paz 10°C
Pts 12°C
Sal 12°C
Çar 17°C

ÖĞRENCİLERE CAMİ TEMİZLETİLMESİNE ‘MİZANSEN’ SAVUNMASI

ÖĞRENCİLERE CAMİ TEMİZLETİLMESİNE ‘MİZANSEN’ SAVUNMASI
9 Kasım 2023 12:50
A+
A-

ÇEDES projesi kapsamında Tekirdağ’da okul  öğrencilerinin cami temizletilmesine tepkiler devam ederken, Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan, “Fotoğraf çekmek maksadıyla cami temizliği mizanseni oluşturulmuştur” sözleriyle durumu savundu.

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde bir okulun öğrencileri ÇEDES kapsamında cami temizle görüntüleri büyük tepki toplamıştı. Şarköy Müftülüğü’nün sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, “ÇEDES projesi kapsamında Gazi Süleyman Paşa Camisi’nde temizlik yapıldı” ifadelerine yer verilmişti.

Tepki üzerine açıklama yapan Diyanet-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Adem Yaryıkan,  Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (Çedes) kapsamında; öğrencilere millî, manevi, ahlâkî, insani, kültürel değerlerini benimseyen, çağın ve geleceğin becerileriyle, bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı, akl-ı selim bireyler olarak yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlandığını belirterek, “ Projenin amacı çocuklarımızın fıtratına uygun dinî, ahlaki, millî, toplumsal ve geleneksel değerlerin aktarılarak yaşam biçimine dönüştürülmesidir” dedi.

‘KÖHNEMİŞ ZİHNİYET!’

Projeden rahatsız olanların dinle,  maneviyatla, halkıyla, halkının değerleriyle barışamayan köhnemiş zihniyet olduğunun altını çizen Yaryıkan, “Seçimden önce helalleşmek istediğini söyleyerek takiyye yapanlar, seçim geçince köhnemiş zihniyetine eski alışkanlıklarına dönen, halkının değerlerini ortaçağ zihniyeti olarak görenlerdir. Bu vatanı düşman işgalinden kurtaran Çanakkale ruhunu, Sütçü İmamları, Nene Hatunları unutan, unutturmak isteyenlerin ve paydaşlarının zihniyetidir” diye konuştu.

Öğrencilere cami temizletilmesine ilişkin yapılan haberleri “projeye yönelik saldırı” olarak değerlendiren Yaryıkan şöyle devam etti:  “Bazı gazete ve haber sitelerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara ‘manevi danışman’ adı altında imam, müezzin, vaiz atandığı yönündeki haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığını ifade eden Yarkıran,  “Saldırılarla projeyi engelleyemeyen güruh Tekirdağ Şarköy ilçemizde camiyi ziyaret eden gençlerin fotoğraf çekmek maksadıyla cami temizliği mizanseni üzerinden saldırmayı yeni yöntem olarak belirlemiştir.

‘TALEP ÜZERİNE ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞÜLÜYOR’

MEB Din Öğretimi ve Temel Eğitim Genel Müdürlükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılan ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (Çedes)’ projesi işbirliği protokolü kapsamında ilgili kurumlardan temsilciler belirlenmiştir. Protokolde okul müdürlüklerince uygun görülen ders saatlerinde il ve ilçe müftülüklerinin belirleyeceği üst düzey görevlilerin ‘Değerler Eğitimi’ vermesine imkân sağlamak veya bu derslerin saatlerinin bir kısmında konuşma yapmalarına kolaylık sağlamak’ ifadesi vardır. Bu çerçevede, velilerden ve öğrencilerden gelen talep üzerine ilahiyat fakültesi mezunu ve üst düzey pedagojik eğitim alan kişiler, okul müdürünün uygun göreceği saatte ve öğretmenlerin eşliğinde öğrencilerle görüşebilmektedirler.

 

 

‘ İDEOLOJİK SENDİKALAR PROJEYİ KADÜK ETMEYE ÇALIŞIYOR’

Bu görüşmeler okul tarafından düzenlenen seminerler şeklinde olup, gelen kişiler konuşma yapmaktadırlar. Camiler ve sair ibadet yerleri ziyaret edilmekte öğrencilerin sosyal alanları tanımaları sağlanmaktadır. Son günlerde çeşitli basın açıklamalarıyla ortalığı karıştırmayı hedefleyen bazı ideolojik sendikalar delilsiz bir şekilde hocalarımız ve yaptıkları güzel işler üzerinden projeyi kadük edebilir miyiz derdine düşmüşlerdir. Dinle ilgili her ne olursa içeriğini bilmeden ya da kasıtlı olarak konuyu Diyanet’in kapatılmasına, İmam Hatiplerin kapatılmasına bağlamayı alışkanlık haline getiren bu zihniyeti biliyoruz, tanıyoruz. Bu arkadaşlarımız bilmelidirler ki; bu millet milli manevi değerlerine de Diyanetine de şimdiye kadar sahip çıktı şimdiden sonra da sahip çıkmaya devam edecektir. Çedes projesi desteklediğimiz ve uygun gördüğümüz devamlılığını talep ettiğimiz bir projedir. Gençliğimizin ve geleceğimizin teminatı bu evlatlarımızın geleceği için atılan her adıma destek olmak ve gençliği zararlı akımların pençesine düşmekten muhafaza edecek her adım kıymetli ve değerlidir.”

ETİKETLER: , ,