Dolar 32,2150
Euro 35,0982
Altın 2.517,82
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 23°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
23°C
Parçalı Bulutlu
Sal 23°C
Çar 23°C
Per 24°C
Cum 24°C

‘ÖĞRETMENLERİMİZİN KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ’

‘ÖĞRETMENLERİMİZİN KOŞULLARI İYİLEŞTİRİLMELİ’
24 Kasım 2023 11:31 | Son Güncellenme: 24 Kasım 2023 14:04
A+
A-

Aydınlık bir gelecek, öğretmenlerimizin koşullarının iyileştirildiği bir ortamda sağlanabilir” diyen CHP’li Vekil Aygun, öğretmenlerimizin hem maddi hem de zihni olarak rahat koşullarda olması gerektiğini savundu. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun; 24 Kasım Öğetmenler günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

 CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun; Ülkemizin kalkınmasının ana taşıyıcısı olan eğitim sisteminin temel unsuru olan öğretmenlerimiz; bilimsel, teknolojik, sanatsal ve kültürel gelişmelerin anahtarı, geleceğimizin teminatıdır” dedi.

Aygun, mesajına şöyle devam etti: “Zor koşullarda görev yapan öğretmenlerimiz,deneyim ve liyakati önceleyen bir anlayışla atanmalı, hak ettikleri maaşı almalıdır. Farklı statüde öğretmen tanımlamaları ile yaratılan eşitsiz sisteme son verilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik sonlandırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Bir uzmanlık mesleği olan öğretmenliğe sınav ile kariyer basamakları konulması doğru değildir. Öğretmenin bilgi birikimi, sınıf performansı, bildiklerini aktarma niteliği dikkate alınmadan üretilecek kariyer basamakları, eğitim sisteminde büyük sıkıntılar üretecektir. Anayasa Mahkemesi’nde iptal edilmesi için başvuru yapılan Öğretmenlik Meslek Yasası, değiştirilmelidir.

Aydınlık bir gelecek, öğretmenlerimizin koşullarının iyileştirildiği bir ortamda sağlanabilir. Sorgulayan ve düşünen gençlerin yetişmesi için, öğretmenlerimizin hem maddi hem de zihni olarak rahat koşullarda olması gerekmektedir.

‘ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER SORUNU ÇÖZÜLMELİ’

Atanamayan öğretmen sorunu mutlaka çözülmelidir. Rehberlik, sınıf ve branş öğretmeni sayısının yetersiz olduğu dikkate alınmalı, KPSS’de yüksek puan almasına karşın, kayıtlara “atanamayan öğretmen” olarak geçen gençlerimizin önü açılmalıdır.

Bazı okullarda din görevlilerinin “manevi danışman” olarak görevlendirildiği projelere son verilmelidir. Pedagojik formasyonuolmayan kişilerin okullarda görevlendirilmesinden vazgeçilmelidir. Eğitimde bilimsel, teknik ve felsefi altyapının güçlendirilmesi için sistem laik bir yörüngeye oturtulmalıdır.

Öğretmenlerimizin, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği koşullara erişmesi temennisiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”


Trakya Demokrat Gazetesi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.