Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR

ÖĞRETMENLİK KUTSAL BİR MESLEKTİR
6 Ocak 2022 11:54
A+
A-

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada ücretli öğretmenlerin durumuna dikkat çekerek “öğretmenlerimizin hepsine kadro, 3600 ek gösterge, insanca yaşamaya yetecek bir maaş istiyoruz” dedi.
Doç. Dr. Gaytancıoğlu açıklamasında AKP iktidarına şöyle seslendi:
“Geçen hafta FETÖ’yü aratmayacak bir biçimde öğretmen alımı yaptınız, binlerce gencin hakkını mülakatlarda çaldınız. Eski ortağınız FETÖ bunu KPSS’de yapmıştı, siz de ‘öyle bir şey olmadı’ diye şahitlik yapmıştınız. Yalancı şahitlikten bugünlere aldığınız yola bakınca ‘boynuz kulağı geçti’ diyoruz.
Siz sadece gençlerin hakkını çalarak öğretmenlik gibi kutsal bir mesleğe zarar vermiyorsunuz, aynı zamanda onları ücretli, sözleşmeli, kadrolu diye bölerek de zarar veriyorsunuz.
Öğretmenlerin birçok sorunu var. Bu sorunları en derinden yaşayanlar da âdeta en alttakiler muamelesi yaptığınız ücretli öğretmenler. Çok az bir paraya güvencesiz, âdeta köle düzeninde çalıştırıyorsunuz. Ücretli öğretmenler 7,5 ders karşılığı 1 tam gün sigortalı sayılıyorlar. Bu da ayda 15-18 gün ediyor. Sigortaları bile tam yatmıyor. Bu öğretmenlerden nasıl verim bekliyorsunuz?
Öğretmenlerimizin hepsine kadro, 3600 ek gösterge, insanca yaşamaya yetecek bir maaş istiyoruz, hemen istiyoruz.”