Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

RAMAZAN MAHALLE İFTARLARI İLE ÇOK DAHA GÜZEL

RAMAZAN MAHALLE İFTARLARI İLE ÇOK DAHA GÜZEL
12 Nisan 2022 13:21
A+
A-

Çerkezköy Belediyesi’nin 2014 yılından beri Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları Bağlık ve Fatih Mahalleleri’nde kurulan iftar sofraları ile yeniden başladı.
Pandemi nedeni ile iki yıldır kurulamayan Çerkezköy Belediyesi’nin mahalle iftarlarının ilki Bağlık Mahallesi’nde kurulurken, ikincisi ise Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dinarsu firmasının katkıları ile Fatih Mahallesi’nde kuruldu. Her iki mahallemizde kurulan iftar sofralarımıza binlerce vatandaşımız katılırken, aynı sofra etrafında oruçlar açıldı, dualar edildi ve sohbetler yapıldı. Bağlık Mahallesi’nde Bağlık Muhtarlığı çevresinde kurulan iftar sofrasına Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, CHP İlçe Başkanı Ayfer Dönmez, Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün, Belediye Başkan Yardımcılarımız Enver Bayram ve Nedim Yılancı, Meclis Üyelerimiz ve 3 bine yakın vatandaş katılırken, iftar sofrasında mahalle sakinleri ile bir araya gelen ve onların Ramazan ayı coşkusuna ortak olan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Her yıl düzenlediğimiz ve artık geleneksel hale getirdiğimiz mahalle iftarlarımıza pandemi nedeni ile ara vermiştik. 2 yıllık aranın ardından bu yıl mahalle iftarlarımıza Bağlık Mahallesi ile başladık. Binlerce Bağlık Mahallesi’nde ikamet eden hemşerimiz ile aynı sofra etrafında buluşarak, oruçlarımızı açtık, sohbetlerimizi yaptık” dedi.
Bağlık Mahallesi’nde kurulan ilk iftarın ardından ikinci mahalle iftarımız Fatih Mahallesi’nde kuruldu. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Dinarsu firmasının katkıları ile Fatih Mahallemizde bulunan Adliye Binası’nın arkasındaki otopark alanında kurulan mahalle iftarına Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygün, Belediye Başkan Yardımcılarımız Enver Bayram ve Nedim Yılancı, CHP İlçe Başkanı Ayfer dönmez, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Meclis Üyelerimiz, Dinarsu firmasının yetkilileri ve Fatih Mahallesi Muhtarı Mehmet Çetin ile birlikte katılan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Fatih Mahallemizde de Dinarsu firmamızın katkıları ile hemşehrilerimiz ile aynı sofra etrafında buluşarak, oruçlarımızı açıp, sohbetlerimizi gerçekleştirdik. Fatih Mahallemizdeki iftarımıza katkıda bulunan Dinarsu Firmasına çok teşekkür ediyorum. Ayrıca iftar soframızda bizlerle beraber olan mahalle sakinlerimize de teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.