Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Rasim Ergene Caddesi yeni düzenlenmiş ve beğenilen haliyle hizmete açıldı

Rasim Ergene Caddesi yeni düzenlenmiş ve beğenilen haliyle hizmete açıldı
20 Kasım 2021 09:54
A+
A-

Keşan Belediyesi’nce düzenlenen Rasim Ergene Caddesi’nin açılışı 19 Kasım 2021 Cuma günü düzenlenen törenle açıldı.
Saat 12.00’de Taksi Park önünde başlayan açılış törenine Edirne Valisi Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan, Rasim Ergene’nin ailesi, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Törende ilk olarak konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ”Kurtuluşumuzun 100. yıl dönümüne bir adım kala, Keşan’ımıza yakışan bir çalışmamızın daha açılışını gururla sizlere sunmak istiyorum. Keşan’ımızın her noktasında nice gayretlerle başlattığımız yol ve kaldırım seferberliği kapsamında, bugün de Rasim Ergene Caddemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu caddemiz ile birlikte Paşayiğit Caddesi, Millet Caddesi ve Necati İşcan caddelerimiz kısa sürede tamamlandı. Yol medeniyettir dedik. Bu güzel yollarda birlikte yürüyeceğiz dedik. İnandık mı yaparız dedik ve çok şükür görev süremiz boyunca toplamda 50 km’lik yol ve kaldırım çalışmasını tamamladık. Ben 40 ülkeyi gezdim 41. ülke de Portekiz oldu, akşam saat 03.30’da Portekiz’den Keşan’a geldiğimde bu caddeyi gezdim ve video çektim. Ben yıllarca Keşan niçin Avrupa’daki şehirler gibi değil diyordum ama akşam burayı gezdiğimde şunu anladım. Keşan’ımız bu özendiğimiz Avrupa şehirlerinden daha güzelmiş. Keşan Belediyesi olarak 50’ye yakın cadde ve sokakta yenileme çalışmalarımız sizlerin de desteği ile nihayetine erdi. Merhum Belediye Başkanımız Rasim Ergene’ye yakışır bir caddeyi ilçemize kazandırdık. Göreve gelirken de ifade ettiğimiz gibi; Keşan’da önceliğimiz yol ve kaldırımlar olacak dedik. Vatandaşlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, çocuklu annelerimizin daha konforlu yollarda seyahat etmesini öncelikli hedef kıldık. Konfor demişken; yenilediğimiz tüm cadde ve sokaklarımıza, gerçek konfor katma vizyonunu da geliştirdik. Sadece asfalt dökmek bu vizyonu yansıtmıyordu. Bakın gördüğünüz gibi; modern yaya ve yol çizgileri,durakları, mobilyaları, kaldırımları, refüjleri, duraklama cepleri, ağaçlandırmaları, aydınlatmaları sokak donatıları ve tüm estetiği ile hayat bulan yaşam alanları hazırladık.Sadece araçlara değil insanımıza konfor sağlayacak bir yol vizyonu geliştirdik ” dedi.
Helvacıoğlu’ndan sonra konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp’de şunları söyledi. “Bugün uygulamaya konmuş olan bu proje Keşan’a yepyeni bir vizyon katıyor. Dünle bugün aynı olmayacak emin olun bu cadde üzerinde yürüdüğünüz zaman, bu kaldırımların üzerine yeniden bastığınız zaman, insanların duyguları da, düşünceleri de kente bakış açıları da farklı olacak. Aslında bugün burada bulunurken, bakıyoruz asfaltımız yenilenmiş, gayet de güzel başkanımızı tebrik ediyoruz. Üzerine gayet de güzel çizgileri çekilmiş. Yan tarafına kaldırımlara bakıyorsunuz bütün kaldırımları yenilenmiş, olması gerektiği şekilde yepyeni bir dizayn ile oluşmuş. Yanı başına bakıyorsunuz taksi durağımız var, o da yenilenmiş kente değer katacak şekilde estetik değer katacak şekilde yenilenmiş arka tarafa bakıyoruz park yapılmış. Dolayısıyla da şöyle etrafa baktığınız zaman her şeyde kentin yenilendiğini yeniden yapılandığını görebiliyoruz.
Vali Canalp’ın konuşmasının Rasim Ergene Caddesi Vali Ekrem Canalp, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve konuklar tarafından düzenlenen kurdela kesimi ile açıldı.
Rasim Ergene’nin yakınları caddenin yeni düzenlemesi nedeniyle Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu’na teşekkür etti.