Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 16°C
Sal 18°C

17 Ekim 2022 10:10 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2022 10:24
A+
A-

> Bizi, daha kapıda görür görmez vatandaşın ilk söylediği cümle şu; ‘Hayırdır inşallah seçim mi var?’ Çünkü insanlar yıllarca siyasilerden böyle bir hamle görmedi. Seçimden seçime alana inen siyasi modelleri görmüş.
>> Artık koltuğunda oturan bir siyasi anlayış Tekirdağ’da da hiçbir partide olmayacak. Bu İYİ Parti’nin yapmış olduğu örnek bir davranıştır. Herkes seçmenin velinimet olduğunu idrak etmek zorunda.
>>İYİ Parti’nin Tekirdağ’daki oy oranı yüzde 24. Ancak bu oran seçime kadar artacaktır. Tekirdağ’da geçirgenliği en yüksek olan parti biziz. Hedefimiz 3 ve üstünde milletvekili sayısı çıkarmak.
>> Devleti yöneten Türkiye’nin ikinci adamı Tekirdağlı, yerel yönetimin ikinci adamı CHP’den Tekirdağlı! Ama iyi bir lobi sistemi yapılmadığından dolayı Tekirdağ eğitim, ekonomi, iş ve istihdamda dibe vurmuş vaziyette.
>>İstanbul ve Ankara fethedildi, 20-25 senelik hükümdarlıklar bitti. Kazanabilirlik olgusu oluştu. Bu İYİ Parti sayesinde oldu. Hiç kimse inkâr etmesin!
>> Herkesin bir hedefi vardır. Ama benim önüme bir tepsi konulsa milletvekilliği mi Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı? Büyükşehir Belediye Başkanlığını seçerim. Ben biraz mikro milliyetçiyim sanırım.

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, seçmene seslendi ve 20 yıllık AK Parti iktidarında yaşanılanları unutmamalarını istedi. “6-7 ay sonra seçim var ben bunları hatırlatmak için gece gündüz saha da dolaşacağım” diyen Alkaya, ‘Ey türk genci’ vazifesini yerine getirebilmek için mücadele verdiğinin altını çizdi.

Ankara’da yeni bir il başkanları toplantısı daha yapıldı geçtiğimiz hafta. Oradaki havayı anlatabilir misiniz?
İktidar havası! Bütün il başkanları toplantısıydı. Standart her ay düzenli olarak yaptığımız bir toplantı. Genel Başkanımız Merak Akşener, Türk siyasetine böyle bir güzellik de getirdi. Tabandaki, bölgelerdeki temsilcilerinin kale komutanlarının fikirlerini birebir orada dinlemek adına güzel çalışma oluyor.

Kongre kararı alındı…
Teknik olarak iki yılı doldurduğumuzdan dolayı bir kongre gerekiyordu. Hem seçimlerde ilçe ve illerimizden aday olmak isteyenler varsa onlardan boşalan kadroların yerine yeni kadrolar oluşsun hem de seçim öncesi yenilenme anlamında bir fayda sağlasın diye kongre kararı alındı. Demokratik bir parti için en doğal süreç. Ankara’da bununla ilgili istişareler yaptık, bölgemizdeki siyasi, ekonomik durumlar hakkında bilgi verdik. Gayet olumlu ve başarılı bir toplantı oldu. Bizler için verimli oluyor böyle toplantılar.

Cumhurbaşkanlığı adaylık süreci çok merak ediliyor. 6’lı masa Cumhurbaşkanı adayını belirledi mi? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
6’lı masanın Türkiye’nin menfaatlerine uygun bir karar alacağına inanıyoruz. Ortak aklın birleşmiş olduğu bir masa orası. Genel Başkanımız tabii ki bu konuyla ilgili net cümleleri de söyledi. Bizim burada bu konuyla ilgili yorum yapmamız abes olur. Sadece cümle kurmaya hüviyet verecek bir davranış olur. Tabanın ve tavanın istediği adaylar masada tartışılacaktır. Yani o aday bu aday diye bir şey yok! O masada tek aday olmayan birisi var; o da Genel Başkanımız Meral Akşener.

İkinci bir aday çıkar mı?
Şu anda masa gayet uyumlu bir şekilde çalışıyor. Masa,  güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün yol haritasını çıkardı. Burada kişisel menfaatlerin ön plana çıkacağı bir hareket olacağını sanmıyorum. Bu dönem Türkiye’de çok farklı bir dönem.

6’lı masa ikinci tur görüşmelerine başladı. Şu ana kadar neler konuşuldu, ne karalar alındı?
6’lı masanın aldığı kararları şu an zaten uygulama şansı yok. Masada merkeze konulan konu güçlendirilmiş parlamenter sistem. Ayrıca, her siyasi partinin ekonomi kurmayları, ortaya koymuş olduğu ekonomik yol haritalarını da sunuyor. İkinci tur görüşmelerinde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş esnasında zaman kaybetmemek, nasıl bir yol izleneceğinin belirlenmesi adına toplanılıyor şu anda. Yani ilk başta Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanalım sonra düşünelim denilmiyor. Akıl birlikteliği sağlanıyor. İkinci tur aşamasında geldiğimiz noktadaki husus bu. Netleşmiş bir karar teknik olarak mümkün değil.

Ekonomiden sağlığa, eğitimden tarıma 6’lı masanın sunmuş olduğu görüşler, planlar vardır. Bu alanlarda sunulan önerilerin sentezlenmesiyle ortaya tek bir yol haritası çıktı mı?
Bizim esas sorunumuz şu, biz 6’lı masayı tam olarak anlatamadık. 6’lı masanın ne işe yaradığını ve ne amaçla kurulduğunu anlatamadık. 6’lı masadan bir ekonomik kalkınma modeli çıkmayacak. 6’lı masada, sadece Partili Cumhurbaşkanlığı gibi ucube sistemin değişmesi için nasıl bir yol haritası izlenecek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçildiğinde Türkiye’yi yönetebilecek ekonomik modellerin inşası konuşuluyor. Burada ortak olarak çalıştığımız şey seçim güvenliği, cumhurbaşkanlığı adaylığı ve saha çalışma sistemleri. Bunun ötesinde saha çalışma sistemlerinde nasıl bir yol çizilecek, sandık görevlileri, seçim güvenliği, mahalle temsilcilikleri konuşuluyor. Her partinin kendine göre ekonomi modelleri var. Masada CHP, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Deva Partisi ve Demokrat Parti’nin ekonomik kurmayları zaten ayrı bir çalışma gerçekleştiriyor. Ortaklaşılan çalışmalar tabiî ki var. Ancak Şu anda ekonomiyi en iyi anlatan tek parti İYİ Parti’dir. Genel Başkanımız Meral Akşener, nasıl bir kalkınma modeli oluşturulacağını çok kaliteli kurmaylarıyla anlatıyor zaten.

GÜNDEN GÜNE KALABALIKLAŞIYORUZ’
İlçeleri dolaşıyorsunuz. Vatandaşla esnafla bir araya geliyorsunuz? Sizin bu ziyaretlerde en çok dikkatinizi çeken ne oldu?
Daha kapıda görür görmez vatandaşın ilk söylediği cümle şu; ‘Hayırdır inşallah seçim mi var?’ Neden bu cümleyi kuruyorlar. Çünkü insanlar yıllarca siyasilerden böyle bir hamle görmedi. Seçimden seçime alana inen bir siyasi modelleri görmüş. Şimdi biz alana indiğimiz zaman insanlar otomatikman şaşırıyor. Karşılarında muhatap bir siyasetçi görmediğinden dolayı tedirgin olan insanlar, bizleri görünce amiyane tabirle enseyi karartmıyor. Günden güne kalabalık olmamız, alanda kalabalık çalışmamız da bunu gösteriyor. Bu sebepten dolayı da insanların teveccühü daha da artmaya başladı. Bu artıştan kaynaklı dertlerini daha rahat söyleme noktasına geldiler. Bir de bizdeki şu model, bütün herkeste yer edindi aslında. Nedir bu model; evet İYİ Parti’nin kurmayları burada dolaşıyor, aldıkları bilgileri direkt Genel Merkezine iletebiliyor, hatta Genel Başkanına iletebiliyor. Ve Genel Başkanı da Meclis’te bunu anlatıyor. Mesela Tekirdağ’daki tarım ile uğraşan çiftçilerimizin hayvancılıkla uğraşan besicilerimizin sorunlarını dinlediğimizde Malkara’daki çiftçilerden birisi kürsüye çıkarıldı. Bu nedenle insanlar daha rahat anlatıyorlar bize sorunlarını. Alanda bu var, alandaki gerçek sorun ekonomi ve maalesef eğitim kalitesinin düşmesi. Tekirdağ gibi bir yerde bunu her zaman söylüyorum, devleti yöneten Türkiye’nin ikinci adamı Tekirdağlı, yerel yönetimin ikinci adamı CHP’den Tekirdağlı! Ama iyi bir lobi sistemi yapılmadığından dolayı Tekirdağ eğitimde, ekonomide, iş ve istihdamda dibe vurmuş vaziyette. Çevreyi doğayı hiç saymayın gerek yok, bu aşikâr gözle görülüyor. Bunları insanlar bize çok rahat anlatıyorlar. Serzenişte bulunuyorlar, kızıyorlar.. biz dinliyoruz, kavga etmiyoruz, tartışmıyoruz, laf yetiştirmiyoruz sadece dinliyoruz. Dinlediğimiz her şeyin raporunu yazıyoruz. Bu raporları vekilimiz sayesinde Ankara’da Meclise de taşıyoruz. Rapor halinde Genel Merkezimize de taşıyoruz. Biz iyi bir dinleyiciyiz. Türkiye’de kaybedilen tek şey dinleme özelliğimiz! Ne zaman ki icra makamına geliriz o zaman, bu dinlediğimiz hataları, iyileri kötüleri hepsini dizayn edip vatandaşın karşısına öyle çıkacağız. Ama şu gerçeğin altını çizmekte fayda görüyorum; artık koltuğunda oturan bir siyasi anlayış Tekirdağ’da da hiçbir partide olmayacak. Bu İYİ Parti’nin yapmış olduğu örnek bir davranıştır. Herkes seçmenin velinimet olduğunu idrak etmek zorunda. Biz bunu gerçekleştiriyoruz.

‘HEDEFİMİZ 3 VE ÜSTÜNDE MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK’
İyi partiye yaklaşım nasıl Tekirdağ’da?
Çok iyi…başkalarının sinirini bozacak kadar güzel.

Oy oranı nedir?
Yüzde 24. Seçime kadar da artacaktır. Tekirdağ’da geçirgenliği en yüksek olan parti biziz. Muhafazakâr kesimin AKP’den sonraki tercihi biziz. CHP’nin seçmeni üzerindeki ikinci tercihleri biziz. ‘Kendi siyasi beklentilerini’ göremedikleri partilerinden geçiş yapıp biz de gördüklerini ifade eden üyemiz çok oldu. ‘Siz de demokrasi çok’ diyerek kopan gelen insanlar var. Kongremiz olacak önümüzdeki günlerde Demokrasi Şöleni içinde geçecek bu kongre. Belki çok adaylı geçecek ama demokrasi şöleni olacak. Bu, partiye olan teveccühü günden güne artırıyor. Bir de bizi samimi görüyorlar. O yüzden bize katılım daha fazla. Üye bazlı baktığımız zaman şimdi olmaz çünkü yerel ve genel iktidarın erklerini düşünürsek belediye imkânları vs..biz de bir al ver ilişkisi yok. Genel Başkanımız bunu Fatih Altaylı’nın programında ifade etti. Devamlılık esas bizde.

Tekirdağ’da kaç milletvekili çıkar?
Yüzde 24 oy oranı ile iki milletvekili çıkar. Ama hedefimiz bu bandı biraz daha yükseltmek. Tabiî ki Türkiye’nin konjonktür yapısını da dikkate alarak bakmak lazım. Hedefimiz 3 ve üstü.

CHP İl Başkanlığındaki istifaları nasıl okuyorsunuz?
Siyasi partinin iç meseleleri bir şey diyemem. Teferruat kısmına pek girmem. Kendi iç meseleleri, iyi de olsa kötü de olsa kendilerinin yapabilecekleri bir şey. Bizim müdahale olmamız etik olmaz. Siyasi ahlak açısından da etik olmaz. Bunun üzerine basa basa söylüyorum.

‘ALBAYRAK VE YÜKSEL NE KAZANDIRDI NE KAYBETTİRDİ BUNA BAKILMALI’
Tekirdağ ile ilgili İYİ Parti’nin düşüncelerini merak ediyorum. Kendine has özellikleri olan bir kentteyiz ama sanki yeterince o potansiyeli ortaya çıkaramamış bir kent. Öncelikli sorunu sizce nedir Tekirdağ’ın?
Tekirdağ’ın öncelikli problemlerini sıralamaya kalksak madde madde liste uzar. Tekirdağ’ı seveceksin. Tekirdağ insanını seveceksin. Tekirdağ insanının özelliklerini bileceksin. Tekirdağ insanı dediğimizde sadece Süleymenpaşa ilçesi için söylemiyorum tüm ilçeleri kapsayarak ifade ediyorum.
Tekirdağ’ın kalkınma modelini bileceksiniz. Reaksiyonlarını bileceksiniz. Sevinçlerini, üzüntülerini bileceksiniz. Hangi konuda ortak tepki verebileceğini bileceksiniz. Buna göre bir yönetici kadrosu seçeceksiniz. Bizim en büyük sorunumuz bu! ‘O partinin adayı güçlüymüş’ diyerek körü körüne o patiye oy vermeyeceksiniz. Kişilere oy vereceksiniz. yerel yönetim açısından. Falanca partinin en güçlü adayı ama adam da vizyon yok! Seçimi kazanalım da nasıl kazanırsak kazanalım mantığı söz konusu. Bunun en basit örneği AK Parti seçimi kazanmak için Hayrabolu’da çok kaliteli bir aday çıkardı. Ama bu kişinin şehircilik ile ilgili bir vizyonu yok. Hayrabolu’ya ne kazandırdı ne kaybettirdi. Kapaklı ona keza; ne kazandırdı ne kaybettirdi ortada. Süleymanpaşa’da Cüneyt Yüksel bir şeyler yapmaya çalışıyor ama ne kazandıracak ne kaybettirecek. Şu an da mevcut iktidarın bölgesel olarak en fazla nimetlerini yiyen kişidir Cüneyt Yüksel. Ak Partililere duyurayım! Sadece Süleymanpaşa bölgesel olarak yatırımlar alabiliyor; o da Cüneyt Yüksel’in geçmiş dönemdeki il başkanlığının beşeri ilişkilerinden kaynaklanıyor. Diğer ilçelerde durum pek sağlıklı değil. Marmaraereğlisi örneğin berbat!  Kapaklı mesela. Marka şehir olabilir Tekirdağ, Tekirdağ’daki herkesin refah seviyesi çok yüksek olabilir, yaşam seviyesi çok yüksek olabilir. Sosyal aktivite oranı çok çok çok yüksek olabilir. Ama sadece vizyon, birikim, inanç ve enerji gerekir. Kadir Albayrak bugüne kadar belli noktaya getirdi bunu, ama önümüzdeki dönem daha vizyonlu daha enerjik bir kadroyla bu iş yapılabilir diye düşünüyorum.

‘YEREL SEÇİME TEK BAŞINA GİRECEKMİŞİZ GİBİ HAZIRIZ’
Genel seçimlerden sonra yerel seçimler söz konusu parti olarak yerel seçimlere nasıl hazırlanıyorsunuz?
Kurulduğumuzdan beri parti olarak maalesef seçim atmosferleriyle geçti sürecimiz. Biz parti olarak ne değiliz, neyiz demekle şucu bucu değiliz demekle vakit kaybettik. Seçimlerle çok vakit kaybettik. Kendi iç kongrelerimizle çok vakit kaybettik. Ama enerjik kadrolarımızla hep bunları törele ettik. Geldiğimiz noktaya baktığımızda tam yerine oturduk. Bundan sonraki süreçte her gün seçim olacakmış gibi hazır kadrolarımız var, reaksiyonumuz diğer siyasi partilere göre çok hareketli. 11 ilçe başkanlarıyla 11 ilçede yüzer iki yüzer kişilik ekiple saha çalışması yapıyoruz. Bu çok büyük bir katma değer sağlıyor. Genel seçimler bittikten sonra oluşabilecek sistemin nasıl olacağını bilmediğimiz için tek başımıza da yerel seçime girebiliriz ittifak çatısı altında da. Ama ittifak çatısı altında girilirse hiçbir şey eskisi gibi de değil. O günkü şartlardaki bir İYİ Parti yok CHP de yok. Çünkü o günkü şartlarda 12-0 ile giren bir CHP vardı. Bugün 4 tane büyükşehir belediyesini kıl payı kazanmış bir CHP var. Bunlar oturulup o günkü şartlarda konuşulacak bir süreç. Ama biz sanki tekmişiz gibi kadrolarımızı tanzim edip hareket kabiliyetini yükselteceğiz.

‘İL BAŞKANLARIYLA FOTOĞRAF VERECEK ZAMANIM YOK’
Siz düşünür müsünüz milletvekilliği ya da belediye başkanlığını?
Herkesin bir hedefi vardır. Ama benim önüme bir tepsi konulsa milletvekilliği mi Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı? Büyükşehir Belediye Başkanlığını seçerim. Ben biraz mikro milliyetçiyim sanırım. Bölge milliyetçisiyim. Aslında Gazi Meclisi’nde yer almak çok onurlu ve gururlu bir durum. Ama ben bölgemi, insanımı, Tekirdağ’ı çok seviyorum. Her gün insanlarla oturup çay içmek bana çok keyif veriyor. O yüzden isterim neden istemeyim o günkü şartlar durumlar ne gösterir. Ama hırs yapmam. Sen gayret göster gerisini Allah bilir!

Buradaki 6’lı masanın il başkanlarıyla aranız nasıl?
Hepsiyle görüşüyorum. Herkesle görüşüyorum. Bir tek HDP ile görüşmem. Kırmızı çizgidir. Ak Parti MHP’dekiler de hepsi arkadaşımız. Bölge siyaseti çok farklıdır. Taban siyaseti çok farklıdır.
Ayrıca şunu da özellikle belirtmek istiyorum; 6’lı masa sadece liderler masası. Bölgede 6’lı masa diye bir şey yok.

İl başkanları olarak neden kamuoyu önünde bir araya  gelmiyorsunuz?
Bir araya geldik diyelim, ne konuşacağız mesela. Benim o fotoğrafı verecek zamanım yok, benim o fotoğrafı vatandaşlarla vermem lazım. 6’lı masanın buradaki temsilcisi arkadaşlarımız da bunu yapıyorlar. Kendi başımıza oturup kendimizin çalıp söyleyeceği ortamlara girmenin anlamı yok. CHP İl Başkanı Şener Saygın ile yemek programımız vardı, ama CHP’deki durumlardan dolayı iptal edildi. Ben de dedim ki Şener Ağabeye hiç zaman kaybetmeyelim bu işlerle. Oturduk yemek yedik fotoğraf verdik ne fotoğrafı vereceğiz birlik beraberlik mi? Zaten birlik ve beraberlik içindeyiz. Altını çizerek söylüyorum. 6’lı masa sadece ve sadece genel başkanlar seviyesinde cumhurbaşkanlığı sisteminin değişmesi hususunda bir araya geliyor. Onun haricinde bize yol haritasını verir, bizler burada uygularız. Uygulama aşamasına geldiğimiz zaman sandık güvenliği şu bu ne varsa birbirimizin eksiklerini kapatırız. Oturduk yemek yedik ne anlatacağım ben orada. Belediyecilikte şu eksikliler var; ben bunu zaten Kadir ağabeyi arayarak söylüyorum. Yapıp yapmama konusunda kendisi bilir. İktidar ile ilgili zaten eleştiriyi yapıyorum. Vakit kaybetmenin anlamı yok. O anlayıştan çıktım ben!

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ŞİMDİ Mİ KEŞFEDİLDİ!

Son olarak seçmene ne söylemek istersiniz?
Seçim zamanı geldiğinde kimse son üç yılda yaşananları unutmasın, hiç unutmasın! Geçmişte herkes bir partiye oy verdi. Vereceğim mesaj net: 20 senedir bu ülkeyi yöneten hakikatten doğru bir şekilde yönetebilseydi ve bundan sonra daha muhteşem bir şeyler yapacaklarına inansaydım ben siyasetime orada devam ederdim. İnancını kaybetmiş bir siyasi hareket var karşımızda. Yol yaptılar evet yapacaklar elbette! Bunu bizi kıskanan Almanya yıllar önce yaptı. Gayri safi milli hâsıla dediğimiz vatandaşın mutfağına düşen ekmek sayısının azaldığı bir süreçten bahsediyorum. Becerememiş bir sistem ve bana yarınlara da bir şey verebileceğine inanmadığım bir sistem. Onun karşısında yıllardır bu adamların iktidarda kalmasına sebep olan siyasi politikalar ürettiğinden CHP’de de rahat edemediğim için orada siyaset yapmadım. MHP iktidara olan inancını tamamen kaybettiği için 7 haziran seçimlerinden sonra orada da siyaset yapmadım. Çok şükür Sayın Genel Başkanım bizi bu kıskaçtan, bu ikilimden aldı yeni bir üçüncü yol haritası Türk milliyeti adına çıkardı ve burada mücadele veriyorum. Ne oralıyım ne buralıyım tamamen Atatürk milliyetine sahip çıkmış Türk milliyetçisi bir genç olarak üzerime düşen vazifeyi ‘Ey Türk Genci’ vazifesini yerine getirebilmek için mücadele veriyorum. Burada da önderliğimizi liderliğimizi yapan cesur bir kadın var. Onun yanında onunla mücadele ediyorum. Ve bugün o mücadelenin 4 senedir nelere mal olduğunu gördüm. Kaleler fethedildi, İstanbul Ankara fethedildi, 20-25 senelik hükümdarlıklar bitti. Kazanabilirlik olgusu oluştu. Bu İYİ Parti sayesinde oldu. Hiç kimse inkâr etmesin. 20 senedir 25 senedir iktidar orada CHP de bunca yıldır var. Neden o gün alınmadı da bugün alındı. Ekrem İmamoğlu’nun marka değeri şimdi mi keşfedildi, Mansur Yavaş şimdi mi keşfedildi? Türkiye’de çok şeylerin değiştiğini artık gördük. 5 senede bir kar tanesinden bir çığ yumağına dönüşen bir siyasi hareket haline geldik. Ülkenin önündeki bütün engelleri aşabilecek bir noktada cesurlar hareketi olarak bizler başladığımız bir noktayı taçlandırmak üzereyiz. Buradan sizin vesilenizle tüm halkımıza sesleniyorum:

GECE GÜNDÜZ HATIRLATMAK İÇİN DOLAŞACAĞIM

Seçim zamanı geldiği zaman hiçbir şeyi unutmasınlar! Kovid sürecini unutmasınlar, esnafımız unutmasın sakın, esnaf odalarımızın ticaret odalarımızın yaptıklarını, hükümetin yaptıklarını…Yıllarca esnafımız devletine baktı devlet hükümet mantığından tırnak içinde söylüyorum bunu. Bir sene kapanan dükkânların mağduriyetini devlet gideremedi. Komik rakamlar verdi. Yandaşa candaşa dediğimiz sistemde ise krediler verdiler ama esnafımıza bakamadılar. Esnafımız bunu unutmasın. Kadına şiddet ile ilgili olan İstanbul Sözleşmesini imzalayıp ondan sonra kaldırmasını kadını önündeki zırhı yok etmesini kadınlarımız unutmasın. Çocuk istismarlarını ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenleri unutmasınlar. Ya ne olacak dedikleri sistemde pudra şekerlerini unutmasınlar. Bir akademisyen maaşı ile bir milletvekili maaşıyla milyar dolarlık yatlara binenleri sonra birbirleriyle kavga edip bir mafya babasının söylemleriyle ortaya çıkan Türk milletinin emeğini her şeyini sömürenleri unutmasınlar. Yerel yöneticileri unutmasınlar, Türkiye’de ama özellikle Tekirdağ’daki 8 tane milletvekillerini unutmasınlar, siyasi partilerini unutmasınlar. Türkiye’nin ikinci adamı Tekirdağlı. Mustafa Şentop ve Faik Öztrak ikisi de Türkiye’nin ve partilerinin ikinci adamı. Buna rağmen Tekirdağ’daki katma değeri unutmasınlar.
6-7 ay sonra seçim var ben bunları hatırlatmak için gece gündüz saha da dolaşacağım. Yerel basından da şunu istiyorum; zor bir dönemden geçiyorsunuz Dezenformasyon Yasası ile daha da zor dönemden geçeceksiniz bunu unutmayın. O yüzden ben sizin adınıza da konuşuyorum sizin adınıza da mücadele ediyorum. Lütfen ama lütfen bugün ayakta durabilmek için imkânları kendinizi susturmak için kullandırmayın. Konuşun, yazın, sağlam tutun, cesur olun! Biz buradayız inşallah hep birlikte birbirimizi toparlayacağız. /ELÇİN YILDIRAL