Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Temeli Atıldı

Şehirlerarası Otobüs Terminalinin Temeli Atıldı
11 Eylül 2021 12:18
A+
A-

Edirne Uzunköprü’de şehirlerarası otobüs terminalinin temeli atıldı
. Vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği törene katılan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, yeni terminal projesini hayata geçirebilmenin haklı gururunu yaşadığını belirtti.
Belediye Başkanımız Özlem Becan temel atma töreninde yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:
“Bugün ilçemiz için milat niteliğinde bir gün. Siz değerli ‘ailem Uzunköprüm’e verdiğimiz bir sözü daha yerine getirebilmekten dolayı çok mutluyum.
Temelini attığımız yeni terminal projesi aslında bizim için projeler bütünün bir parçasıdır. Bu projeler bütünü ise ‘Pazar yeri, terminal ve belediyemize ait hotelin içinde bulunduğu; konum itibariyle ilçemizin en güzel yerlerinden biri olan elli dönümlük belediyemiz arazisinde hayata geçirmek istediğimiz projelerin toplamıdır’.
-İlk olarak, Çiftlikköy yolunun yapılacağı bilgisini aldıktan sonra Uzunköprü Belediyesi Köy Terminali’ni inşa ettik. ,
Bu sayede köy minibüslerini belli bir düzen dahilinde yeni yerine taşıdık. Bunu yaparken de tek amacımız Uzunköprü esnafını korumaktı. Böylelikle Meriç civarından ve köylerimizden gelen vatandaşlarımız ilçe merkezinden kopmadan, Uzunköprü’müzde rahatlıkla alışveriş yapabiliyorlar.
Ardından Belediyemize ait hotelin tahliye ve yıkım sürecini başlattık.
Şuanda da, sondan bir önceki adım olan Uzunköprü Belediyesi Şehirler
Arası Otobüs Terminalimizin temelini atıyoruz. Uzunköprülülerin bir hayalini daha hayata geçirebilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.
Projeler bütünün son adımı olan ‘Pazaryeri ve Hürriyet Meydanı projemizi’ hayata geçirmek için çalışmalarımızın hızla devam ettiğini büyük bir mutluluk içinde sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye’de ilk ve tek olan Hürriyet Anıtımızın karşısındaki hotel ile terminal alanını kaldırdıktan sonra açılacak olan büyük alanı meydana çevireceğiz. ‘Hürriyet Meydanı’ ismini vereceğimiz bu projenin ‘yüreği Atatürk, Cumhuriyet ve hürriyet sevdasıyla atan hemşehrilerimize ve ilçemize çok yakışacağına inanıyorum.
Uzunköprü’müze eşit hizmet, eşit büyüme ve eşit kalkınma anlayışı çerçevesinde hizmet ediyoruz. Yeni terminal mevkii itibariyle Atatürk ve
Kavak mahallelerimize ekonomik açıdan da katkı sağlayacak. Bu anlamlı
günde vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, ‘Uzunköprü Belediyesi Şehirler
Arası Otobüs Terminali’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”