Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun’a götürüyorlar

Selanik’te Atatürk’ün doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun’a götürüyorlar
6 Mayıs 2022 13:06
A+
A-

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evden aldıkları toprağı Samsun’a götürmek için yola çıkan bisikletli grup, Tekirdağ’a ulaştı.
Samsun’da düzenlenecek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmak için Yunanistan’ın Gümülcine kentinden yola çıkan Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği (ROBİS) üyesi 3 bisikletli, kente geldi.
Yaklaşık 1350 kilometre pedal çevirerek, Selanik’ten aldıkları toprakla Samsun’a ulaşmayı hedefleyen bisikletlileri, Malkara ilçesinde Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul karşıladı. Yurdakul, burada yaptığı konuşmada, ata toprağını 19 Mayıs’ta Samsun’a ulaştırmak üzere yola çıkan bisikletli gruba bu onurlu görevlerinde başarılar dileyerek, “Samsun’da yanan özgürlük ateşi, yolumuzu aydınlatmaya sonsuza dek devam edecek. Yolunuz açık olsun.” dedi.
Daha sonra yollarına devam eden grubu Süleymanpaşa ilçesi sahil dolgu alanında CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve parti teşkilatı karşıladı.
Aygun, bisikletçilerin çok anlamlı bir yolculuğa çıktığını söyledi.
Grup üyelerinin Selanik’ten aldığı toprağı 19 Mayıs’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edeceklerini belirten Aygun, “Proje geçen yıl Atakum Belediyesi ve Batı Trakya’daki kardeş belediyelerin çalışması sonucu başladı. Bu yıl da projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.
ROBİS Başkanı Latif Mehmet de bu yıl anlamlı projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, “1350 kilometre pedal çevireceğiz. Gümülcine’den Malkara’ya kadar 160 kilometre pedal çevirdik. Bugün de Marmaraereğlisi’ne ulaşıp orada kalacağız. Yarın da İstanbul’a pedal çevireceğiz.” diye konuştu.
Grupta yer alan bisikletçilerden Ali Kayrak da gençlere örnek olmayı, spora çekerek, kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmayı amaçladığını dile getirdi.
Rodop Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyelerinin turu, 17 Mayıs’ta Samsun’da sona erecek. Bisikletliler, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Bartın ve Sinop’u geçerek Samsun’a ulaşacak. (AA)