Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Süleymanpaşa Belediyesi Cadde ve Pasaj İndirim Günleri başlattı

Süleymanpaşa Belediyesi Cadde ve Pasaj İndirim Günleri başlattı
3 Haziran 2022 11:51
A+
A-

Süleymanpaşa Belediyesi, 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali dolayısıyla 1 Haziran-14 Temmuz tarihlerini kapsayan 6 haftalık süreçte, çarşı esnafına destek olmak amacıyla ‘Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliği başlattı.

Festival süresince ve sonrasında yerli ve yabancı turist akınına uğraması beklenen Süleymanpaşa’da indirim günlerine dâhil olan esnaf, üzerinde dört dilde bilgilendirmeler bulunan afişleri vitrinlerine asarak indirimli satış yapacak. Etkinliğe katılan esnafın, ürünlerinde hatırı sayılır indirimler uygulayacağı Cadde ve Pasaj İndirim Günleri boyunca çarşı esnafının çok ciddi kazanç sağlayacağı öngörülüyor.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNE EDİYOR

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından koordine edilen ‘Süleymanpaşa Belediyesi Kiraz Festivali Cadde ve Pasaj İndirim Günleri’ etkinliğine katılan çarşı esnafı, belirtilen tarihlerde indirimli satış yapacağına dair taahhütte bulunduğunda, Zabıta birimleri tarafından verilen indirim afişlerini vitrinlerine asabiliyor. Türkçe, İngilizce, Bulgarca ve Yunanca olarak hazırlanan afişlerde, bu dillerde şu ibareler yer alıyor:

“1 Haziran-14 Temmuz Süleymanpaşa Belediyesi Cadde ve Pasaj İndirim Günleri.

Festival İndirim Günleri, Bu Logoyu Gördüğünüz Tüm İşletmelerde.

Şikâyetleriniz İçin: +90 282 259 59 59”

SIKI DENETİM UYGULANACAK

Konuyla ilgili olarak Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada, indirim günlerine dâhil olan esnaftan taahhütname alındığı ifade edilerek, yerli ve yabancı ziyaretçilerin mağduriyet yaşamaları amacıyla, indirim taahhütlerine riayet edilip edilmediğinin Zabıta birimlerince etkinlik süresi boyunca sıkı bir şekilde denetleneceği kaydedildi. İndirim Günleri etkinliği boyunca gelebilecek her türlü şikâyet ve ihbarın titizlikle inceleneceğinin altı çizilirken, Süleymanpaşa’nın özellikle Bulgar ve Yunan turistlerin alışveriş için ilk tercihi olmaya başladığı bugünlerde sürdürülebilir bir kalkınmanı sağlanabilmesi için esnafa azami hassasiyet ve işbirliği içinde olmaları çağrısında bulunuldu.

GÖNÜL ELÇİLERİ SINIR KAPILARINDA TANITIM YAPIYOR

Öte yandan, Süleymanpaşa Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı Gönül Elçileri ekipleri de Kiraz Festivali başlayıncaya kadar Edirne ve Kırklareli’nde bulunan üç sınır kapısında hem 56. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivalinin hem de Cadde ve Pasaj İndirim Günleri etkinliğinin tanıtımını yapmak amacıyla Bulgarca ve Yunanca olarak hazırlanan broşürlerin dağıtımını gerçekleştiriyorlar. 2 buçuk milyondan fazla kişiyi ağırlaması beklenen Kiraz Festivali boyunca ve sonrasında da devam edecek olan İndirim Günleri etkinliğinin tanıtımını yapan ekipler, sınır kapılarından ülkemize giriş yapan tüm araçlara ve yayalara broşür takdim ederek turistleri Süleymanpaşa’ya davet ediyorlar.