Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

“Tarımsal desteklemelere ayrılan Ek bütçe tarıma Cansuyu olacaktır”

“Tarımsal desteklemelere ayrılan  Ek bütçe tarıma Cansuyu olacaktır”
29 Haziran 2022 13:24
A+
A-

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dün akşam açıklamış olduğu Kamu hizmetlerinin, ücretlilerin ve dar gelirlilerin hayatlarının, istihdam ve üretim faaliyetlerinin belli bir seviyenin altına düşmemesi için aldığı tedbirlerden biri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan ek bütçe teklifinin olumlu neticelenmesi tüm halkımızla birlikte, bizleri de sevindirmiştir. “ dedi.
Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Meclis’e sunulan 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ek bütçe ile tarımsal amaçlı ödemelere 46,4 milyar lira kaynak ayrıldığını, tarıma tahsis edilen ödeneklerin 2022 bütçe ödeneğine göre yüzde 80 oranında artırılarak 2022 yılı bütçesinde ayrılan 57,6 milyar liralık kaynağa ek olarak artırılan 46,4 milyar TL ile birlikte 2022 yılında tarıma ayrılan toplam kaynağın 104 milyar liraya yükseldiğini söyledi.
Genel Başkan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Tarıma ayrılan 46,4 milyar TL kaynak içinde tarımsal destek olarak üreticilere aktarılacak destekler tüm yetiştirici, üretici ve çiftçilerimiz için Cansuyu olacaktır. Ek bütçe ile tarıma kaynak ayrılarak tarımın ve cefakâr çiftçilerinizin desteklenmesini memnuniyet ve şükranla karşılamaktayız. Yapılan düzenleme ile Tarımsal kalkınma aşamasında bir ülke olarak tarımın desteklenmesinde çok büyük bir adım atıldığını ve bu adımın Sayın Cumhurbaşkanımızın tarıma ve üreticilere ne denli önem ve değer verdiğini bir kez daha kanıtlar nitelikte olduğunu görmekteyiz. Bu ek bütçe ile tarımsal desteklerin kabul görmesi, ülkemizin tarımı ve hayvancılığı için seferberliğin başladığını gösteren somut bir işarettir. Ek bütçenin 280 bin yetiştiricilerimize ve sektör paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, tarıma ve üreticilerimize verdikleri desteklerden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere sektörümüze ilişkin sorunların her fırsatta takipçisi olan ve sektörümüze ve yetiştiricilerimize desteklerini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişci ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Dr. Nureddin Nebati ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine teşekkür ediyorum.”