Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

TAZİYE YEMEĞİ VE TAZİYE ÇADIRI HİZMETİ SÜRÜYOR

TAZİYE YEMEĞİ VE TAZİYE ÇADIRI HİZMETİ SÜRÜYOR
21 Ekim 2021 12:48
A+
A-

Çerkezköy sakinlerinin güzel ve mutlu günlerinde olduğu gibi hüzünlü ve acı günlerinde de yanında olmaya çalışan Çerkezköy Belediyesi, Taziye Çadırı ve Taziye Yemeği hizmetini sürdürüyor. 2016 yılının Ekim ayında hizmet vermeye başlayan Çerkezköy Belediyesi Taziye Çadırlarının cenaze sahiplerinin talepleri doğrultusunda vefat eden vatandaşlarımızın evlerine yakın bir noktaya kurulduğunu belirten Belediye Başkanı Vahap Akay, “Görevli arkadaşlarımız her gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nden kentimizden vefat eden vatandaşlarımızın bilgilerini alarak yakınlarına ulaşıyorlar. İstek ve taleplerinin olup olmadığını sorarak, başsağlığında bulunuyorlar. Şayet cenaze yakınları talep ederlerse görevlilerimiz tarafından hemen Taziye Çadırı kuruluyor. Ayrıca yine cenaze sahipleri talep ederse Çerkezköy Belediyesi tarafından cenaze defin olduktan sonra ücretsiz olarak definin gerçekleştiği mezarlıklarda Taziye Yemeği ikramında bulunuyoruz” dedi.
TAZİYE YEMEĞİ GÖNDERİYORUZ
Kurulan Taziye Çadırlarımız ile birlikte cenaze sahipleri ve yakınları, taziye için gelen konuklarını burada ağırlayarak taziyeleri kabul ediyor” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, cenazenin defin edilmesinin ardından cenaze yakınlarından talep gelmesi durumunda Taziye Yemeği’nin de definin greçekleştiği mezarlığa Çerkezköy Belediyesi görevlilerince getirilerek dağıtımının yapıldığını belirterek, “Pandemi tedbirleri nedeni ile bir süre ara verdiğimiz Taziye Çadırı ve Taziye Yemeği ikramlarımıza yeniden başladık. Çerkezköy halkının mutlu ve güzel günlerinde olduğu gibi hüzünlü günlerinde de yanında olmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
MUTLULUKLARINA ORTAK OLMAYA HÜZÜNLERİNİ PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“Doğumdan ölüme kadar tüm hemşehrilerimizin acı, tatlı, hüzünlü ve mutlu günlerinde yanlarında olmaya, mutluluklarına ortak olmaya, hüzünlerini paylaşmaya devam edeceğiz” diyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “Taziye Yemeği ve Taziye Çadırı hizmetimizden Çerkezköy’lü hemşehrilerimiz hiçbir ücret ödemeden faydalanabilirler. Bu vesile ile ebediyete intikal eden tüm ölmüş hemşehrilerime Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.