Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Tekirdağ 1. Bağ Budama Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Tekirdağ 1. Bağ Budama  Yarışması Ödül Töreni Yapıldı
5 Mart 2022 10:47
A+
A-

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, üreticilerimizin doğru, tekniğine uygun bağ budaması yapmalarını öğrenmesini sağlamak ve bağcılığın popülaritesini korumak amacıyla düzenlenen Tekirdağ 1. Bağ Budama Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı.
Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nde düzenlenen törende Bağ Budama Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.
Ödül Töreninde konuşan Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı; “Oldukça köklü bir bağcılık geçmişine sahip ilimizde 2021 yılı itibariyle 35.115 dekar bağ alanı bulunmakta ve 33.916 ton üzüm üretimi yapılmaktadır. Üretilen üzümlerin yaklaşık % 60’ı şaraplık ve % 40 sofralık üzümlerden oluşmaktadır. İlimiz Şarköy(% 84,4) ve Süleymanpaşa(% 11,8) İlçeleri önde gelen ilçelerdir. Yaklaşık 2.540 üretici bağcılık yapmaktadır.” dedi.
Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Burası hep gurur duyduğumuz bir mekan. Atatürk zamanından bu tarafa Türkiye’deki en güzel, en büyük, halen ayakta olan, işleyen, tek, en çeşitli bağcılık enstitüsü. 1439 çeşit üzümümüz var, bunu övünerek söylüyoruz. Üzümden elde edilen çok lezzetli ürünler var. Üzüm suyumuz var, pekmezimiz var, sirkemiz var. Üzümün çekirdeğinden ve kabuğundan elde edilen pasta, börek türlerinden hamur işleri de hakikaten lezzetli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bunların hepsi bir emek ile yapılıyor, bu emeği veren de bağlarımızı budayan, bağlarımıza bakan arkadaşlarımız. Gerek mühendislerimiz, gerek burada çalışan arkadaşlarımız, kadınıyla, erkeğiyle hepsine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu bağcılık enstitüsünün, buradaki çeşitlerin büyüyerek, gelişerek artacağına inanıyorum.” dedi.