Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
28 Aralık 2022 12:22
A+
A-

Tekirdağ’ın tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelini daha da yukarı taşıyan proje ve yatırımlara imza atan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, önemli bir projeyi daha hayata geçirerek üreticilere yem ezme makinesi dağıtımı gerçekleşirdi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Malkara ilçesine bağlı Gözsüz, Ahievren, Hereke, İbribey ile Hayrabolu ilçesi Şalgamlı mahallesindeki üreticilere Yem Ezme Makinası verildi.
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK, “ŞEHRİMİZİN TARIM VE HAYVANCILIK ALANINDA KALKINMASI İÇİN BÜYÜK ÖZVERİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Yem Ezme Makinesi Dağıtım törenine konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Hayvancılıkta karlılık; sağlıklı hayvan, kaliteli ve ekonomik yem hammaddeleri seçimi ve yemleme programının doğru yönetimi ile olmaktadır. Hayvancılıkta karlılığı etkileyen ve çözülmesi gereken hususların başında maliyeti en çok etkileyen besleme giderleri gelmektedir. Hayvancılıkta en fazla yer tutan besleme maliyetlerini düşürülecek ve kaliteli beslemeye yardımcı olunması amacıyla mahalledeki hayvan sayıları dikkate alınarak, Gözsüz, Ahievren, İbribey, Hereke ve Şalgamlı Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine yem ezme makinası desteği verilmesi kararlaştırılmıştır. Böylece hayvancılığımız daha karlı hale gelecek ve gelişecektir. Projenin ekonomik olarak sağlayacağı toplam katkı miktarı 7.629.150 TL’dir. Şehrimizin tarım ve hayvancılık alanında kalkınması için büyük özveri içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.
Törende Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hayrabolu Belediye Başkanı Osman İnan, Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatif Birliği Başkanı Ramazan Demirkıran, Malkara ve Hayrabolu Tarımsal Kalkınma Kooperatif başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.