Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ doğal güzellikleriyle doğaseverleri bekliyor

Tekirdağ doğal güzellikleriyle doğaseverleri bekliyor
28 Eylül 2022 12:52
A+
A-

Tekirdağ deniz, gastronomi, kültür turizminin yanı sıra doğa turizmiyle de son yıllarda isim yapmaya başladı.
Doğa yürüyüşlerinden ekstrem sporlara, kampçılıktan hobi balıkçılığa pek çok turizm çeşidinin yapılabildiği kent bu özellikleriyle güz mevsiminde daha da öne çıkıyor.
Ganos Dağı etekleri kamp tutkunlarını, ormanlık alanlar yürüyüşü sevenleri, Uçmakdere adrenalini yüksek sporlardan hoşlananları çekiyor.
İstanbul’a 145, Edirne’ye 142, Kırklareli’ne 117, Çanakkale’ye 160 kilometre uzaklıktaki kent, bu coğrafi özelliği nedeniyle de çokça turiste ev sahipliği yapıyor.
“TEKİRDAĞ, HER MEVSİMDE AYRI GÜZEL”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine, Tekirdağ’ın deniz turizminin yanı sıra doğa ve ekstrem turizminde de ön plana çıkmaya başladığını söyledi.
Hacıoğlu, Tekirdağ’ın her mevsimde ayrı güzellikler yaşattığını belirtti.
Özellikle hazan mevsiminin Tekirdağ’da bir başka yaşandığını anlatan Hacıoğlu, şöyle konuştu:
“Yeşilden kırmızıya, kırmızıdan sarıya dönen ve dökülen yapraklar burasını bir cazibe merkezine dönüştürüyor. Uçmakdere başta olmak üzere, Saray ilçesindeki ormanlar bu güzellikleri içinde bulunduruyor. Yürüyüş rotalarının olduğu Uçmakdere’de dökülen yapraklar içinde yürüyüş yapmak çok güzel.
Aynı zamanda yapraklarını dökmeye başlayacak üzüm bağları arasında da güzel gezintiler insanları cezbediyor. İstanbul’a en yakın yerde, en güzel bağları, ormanları bulunduran Tekirdağ her mevsim olduğu gibi sonbaharda da ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.”
“AĞAÇLAR RENK CÜMBÜŞÜ OLUŞTURMAYA BAŞLADI”
Paraşüt eğitmeni Kadir Aksoy, gökyüzüyle buluşmak isteyenleri Uçmakdare’ye beklediklerini ifade etti.
Aksoy, Uçmakdere’nin doğasıyla insanlara eşsiz güzellikler sunduğunu aktararak, şunları söyledi:
“Ganos Dağı eteklerindeki ağaçlar renk cümbüşü oluşturmaya başladı. Bu güzellikleri gökyüzünden görmek isteyenler buraya gelip uçmak istiyorlar. Biz hafta içi, hafta sonu uçuşlarımızı yapıyoruz. Doğa tutkunları gelip bu güzellikleri görüyor.”
İstanbul’dan gelen Mert Karadağ, ilk defa kamp için Tekirdağ’a geldiğini belirtti.
Karadağ, Tekirdağ’ın İstanbul’a yakınlığının avantaj olduğunu anlatarak, duygularını şöyle dile getirdi:
“Tekirdağ’ın havası, doğası ve denizi çok güzel. İsterseniz burada kamp, isterseniz paraşütle uçuş yapabilirsiniz. Burada kamp yapmak çok güzel. Herkese burada kamp yapmasını tavsiye ederim.” (AA)