Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Tekirdağ Valisi Yıldırım’dan “Yahya Kemal Beyatlı” mesajı

Tekirdağ Valisi Yıldırım’dan “Yahya Kemal Beyatlı” mesajı
1 Kasım 2022 11:19
A+
A-

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Yahya Kemal Beyatlı’nın vefatının 64. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yıldırım mesajında, Beyatlı’nın, Türk kültür ve siyaset tarihinin çok önemli simalarından olduğunu belirtti.

Edebiyat öğretmenliği, Tekirdağ, İstanbul milletvekilliği ve büyükelçilik görevlerinde bulunan Beyatlı’nın, Türk dili, gelişimi ve Türk tarihi gibi konularda çeşitli dergilerde makaleler yayımladığını aktaran Yıldırım, Beyatlı’nın Türk kültür tarihine önemli katkıları olduğunu kaydetti.

Beyatlı’nın Türk şiir ve sanatının tarihi gibi konularda incelemeler yaparak, eserlerinde milleti bu konularda aydınlattığını bildiren Yıldırım, şunları kaydetti: “Türk milletini vücuda getiren kıymetlerin, bin yıllık bir zaman içinde vatan toprağında kan, ter ve gözyaşı ile yoğrulmasından doğduğuna inanan Yahya Kemal Beyatlı, düşünceleriyle pek çok fikir adamı ve şairi de derinden etkilemiştir. Yahya Kemal, nesir alanında eser vermiş olmakla birlikte şair olarak isim yapmış bir edebiyatçıdır. Genellikle sade, doğal ve yaşayan bir Türkçe ile şiir yazmıştır. Şiirin vezin, kafiye ve iç ahenge dayandığına inanmış, bu fikirlerini ustaca uygulamıştır. Şiir anlayışındaki titizliği ve Türkçeyi güzel ve etkili kullanması sebebiyle çok sayıda şiiri bestelenmiş ve farklı sanatçılar tarafından okunmuştur. Vefatının 64. yıldönümünde şair, yazar, siyasetçi ve fikir adamı Yahya Kemal Beyatlı’yı rahmetle ve minnetle anıyorum.”(AA)