Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

Tekirdağ’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
10 Ocak 2022 12:27
A+
A-

Tekirdağ’da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Valilik önünde düzenlenen törende Süleymanpaşa Basın Mensupları Derneği Başkanı Abdullah Yalçın Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Yalçın, burada yaptığı konuşmada, basın mensuplarının kamuoyunun bilgilendirilmesindeki en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.
10 Ocak 1961 yılında gazetecilerin haklarını korumak amacıyla düzenlenen 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesinin 61. yıl dönümünün kutlandığını ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:
“Süleymanpaşa’nın basın tarihinde de ilk kez günün anlamına istinaden çelenk sunma töreni gerçekleştiriyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bir taraftanda 61 yılda gelinen noktada basın camiasında ki durumun ise iç açıcı olmadığını ne yazık ki üzülerek dile getiriyoruz.
Medya sektörünün durumu, gazetecilerimizi büyük güçlük ve risklerle karşı karşıya bırakmaktadır. Yerelde ise tasarruf tedbirleri kapsamında birçok gazete maddi zorluklarla, ayakta kalma mücadelesi veriyor.”
Yalçın, gazetecilerin sadece belirli günlerde hatırlanmaması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti: “Gazetecilerin daha sağlıklı şartlarda çalışması ve emeklerinin güvence altına alınması yolunda ciddi adımlar atılması gerekmektedir.Toplum vicdanının oluşması ve haber alma özgürlüğünün güvenceye alınmasının, bağımsız ve özgür bir medya ile olabileceği unutulmamalı.
Basın ahlakıyla görevini başarıyla yerine getiren meslektaşlarımızı ve görevini yaparken hayatını kaybeden basın şehitlerimizi de saygı ve rahmetle anıyoruz.” (AA)