Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Tekirdağ’da adli yıl törenle açıldı

Tekirdağ’da adli yıl  törenle açıldı
1 Eylül 2021 12:10
A+
A-

Tekirdağ’da adli yıl açılış töreni gerçekleştirildi.
Atatürk Anıtı’na Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tekirdağ Barosu’nca çelenk sunuldu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, törende yaptığı konuşmada, yeni adli yılın hakimlere, savcılara, avukatlara ve adalet teşkilatına hayırlı olmasını diledi.
Gül, adaletin önemine değinerek şunları kaydetti:
“Geçmişten beri adalet kavramıyla yakından ilgilenilmiş, değişik fakat birbirini tamamlayıcı tariflerle adaletle ilgili düşünceler ortaya konulmuştur. Adalet mülkün temelidir. Adalet en yüce erdemlerden biridir ve devletin temel davranış kuralıdır. Devletin hazinesi adalettir. ‘Memleketler kılıçla alınır lakin adaletle muhafaza edilir’ gibi ifadeler kullanılmıştır. Adalet toplum için hava gibi su gibi elzemdir. Adalet varılması gereken bir idealdir. Yargı mensupları adaletin tecellisi için fedakarlık göstermek zorundadır. Bu onurlu meslek, yüksek düşünce ve kurulu inançlar uğrunda fedakarlık göstermeyi gerektirir. Adaletin tesisi mücadelemizde, inancın ve hakimin vicdanının toplumun vicdanından bağımsız olamayacağı düşüncesiyle yeni adli yılın hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Eker, Tekirdağ Baro Başkanı Sedat Tekneci, hakim, savcı ve avukatlar katıldı.(AA)