Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ’da hazırlanan “bebek” ve “gelin” bohçaları sahiplerine ulaştırılıyor

Tekirdağ’da hazırlanan “bebek” ve “gelin” bohçaları sahiplerine ulaştırılıyor
6 Ocak 2023 11:05
A+
A-

Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Hayata Başlarken” projesi kapsamında, Tekirdağ’da evlilik hazırlığı yapan ihtiyaç sahibi genç kızlara “gelin bohçası”, yeni doğum yapan annelere de “bebek bohçası” desteği veriliyor.
Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi’nde Zeliha Yarapsanlı Kur’an Kursunda, görevli ve gönüllülerince yürütülen sosyal sorumluluk projesiyle 3 aileye yardımlar ulaştırıldı.
Tekirdağ Müftü Yardımcısı Melek Karakaş, AA muhabirine, “Hayata Başlarken” projesinin Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarının 81 ilde yürüttüğü bir hayır hizmeti olduğunu söyledi.
Evlenecek kadınların ve yeni doğum yapan annelerin heyecanına ortak olduklarını belirten Karakaş, şöyle konuştu:
“Bebek bekleyen veya yeni anne olmuş, bir de evlilik hazırlığı içerisinde olan genç kızlarımıza destek için bebek ve çeyiz bohçaları hazırlıyoruz. Onların ihtiyaç duyacakları malzemeleri kendilerine hediye ediyoruz. Buradaki amacımız, ihtiyaç sahibi ailelerin özellikle telaş ve heyecanlarında Türkiye Diyanet Vakfı, Tekirdağ Müftülüğü, Kur’an kursu öğretici ve öğrencileri olarak yanlarında olduğumuzu hissettirmek. Proje tüm ilçelerimizde müftülüklerimizin katkılarıyla yürütülüyor. Yıl içerisinde 190 aileye ulaşmayı amaçlıyoruz.”
Kur’an kursu talebelerinden Emine Mulhan ise imece usulü hazırladıkları hediyeleri ailelere teslim ettiklerini anlattı.
Mulhan, bebek ve gelin bohçalarını özenle hazırladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
“Müftülüğümüz proje hakkında bize bilgi verince çok heyecanlandık. Daha önce bizlerin uyguladığı projeler vardı. Bu süreçte arkadaşlarımız arasında görüştük. Kimin ne şekilde katkı verebileceğini konuştuk. Projeyi anlattığımızda çevremizdekiler de katkı sağladı. Ürünlerimiz toplandıktan sonra arkadaşlarımız ile imece usulü ile ailelere hediye veriyoruz. Bir genç kızın en güzel gününde, nasıl bohçası özenerek en güzel şekilde yapılıyorsa biz de aynı duygularla bohçaları hazırladık.”
Yeni doğum yapan ve hazırlanan hediye bohçasını teslim alan Yüksel Uğraş da kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
Bebek bekleyen Dilek Tan ise yaşadığı tatlı telaş içerisinde hediye bohçasının kendisi için son derece anlamlı olduğunu dile getirdi. (AA)