Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 21°C

Tekirdağ’da lise öğrencileri yemek yarışmasından kupayla döndü

Tekirdağ’da lise öğrencileri yemek yarışmasından kupayla döndü
18 Kasım 2022 13:06
A+
A-

Tekirdağ’da Hacı Fahri Zümbül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Denizli’de düzenlenen yemek yarışmasında birinci oldu.
Denizli Genç Aşçılar Derneği ve Pamukkale Üniversitesi tarafından Denizli’de düzenlenen 2. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamındaki yemek yarışmasına 21 takım katıldı.
Tekirdağ ekibi, takım yarışması kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu.
Okulun Yiyecek İçecek Alan Şefi Nurgül Kurşunlu, AA muhabirine, öğrencilerin çok güzel sonuçla yarışmadan döndüğünü söyledi.
Kurşunlu, yarışmaların öğrencilere önemli deneyimler kazandırdığını aktararak, “Öğrencilerimiz 21 ekibin içinde birinci olarak kupayı okulumuza getirdi. Et tabağı, tatlı tabağı, balık tabağı ve kümes hayvanları tabağında yarıştık. Farklı kategorilerde de dereceler kazandık. 2018 yılından itibaren okul olarak yarışmalara katılıyoruz. 2019 yılında katıldığımız yarışmalarda da 18 derece kazandık. Yine yarışmalar olacak, biz yine öğrencilerimizle bu yarışmalara hazırlanmaya devam edeceğiz. Bu yarışmalar çocukların vizyonuna önemli katkısı oluyor. O yüzden tüm uluslararası yarışmalara katılacağız.” dedi.
Öğrencilerden Bilsu Kala da çok zor bir yarışmadan ödülle döndükleri için mutlu olduğunu belirterek, her zaman en iyisi olmak için yarışmalara hazırlandıklarını ifade etti.
Ebru Özdoğan ise yarışmanın kendisine önemli bir tecrübe kazandırdığını, yarışmalara katılmaya devam edeceklerini dile getirdi.
Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, okulda düzenlenen törende öğrencilere kupalarını takdim ederek, başarı diledi. (AA)