Dolar 32,3766
Euro 35,0173
Altın 2.325,42
BİST 9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Tekirdağ’da sarı ve yeşilin tonlarına bürünen doğa, fotoğraf tutkunlarını bölgeye çekiyor

Tekirdağ’da sarı ve yeşilin tonlarına bürünen doğa, fotoğraf tutkunlarını bölgeye çekiyor
11 Mayıs 2022 11:44
A+
A-

Trakya’da, çiçek açan kanolalar ve yeşillenen buğday ekili tarlalar, fotoğraf tutkunlarını bölgeye çekiyor.
Ay ortasında çiçeklenerek kentin birçok köşesini sarıya boyayan kanola, kente güzellik katmaya devam ediyor. Tabiatı süsleyen kanola çiçeklerinin sarısına eklenen buğday tarlalarının yeşili de eklenince ortaya çıkan renk cümbüşü, insanları cezbediyor.
Özellikle gün doğumu ve gün batımına yakın saatlerde ayrı bir güzelliğe bürünen tarlalar, birçok profesyonel fotoğrafçı tarafından da doğal stüdyo olarak kullanıyor.
Fotoğraf tutkunları bölgeye gelerek, Trakya’nın altın sarısını, bereketli toprakların saran buğday tarlalarını kadrajlarına yansıtmaya çalışıyor.
Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, AA muhabirine, sarı ve yeşil tarlaların insanları kendine hayran bıraktığını söyledi.
Hacıoğlu, kanolaların kentte sarı baharı yaşattığını ifade ederek, “Kanolaların çiçek açmasıyla tarlalar farklı bir güzelliğe büründü. şimdi de buğdayların yeşillenmesiyle tarlalar eşsiz manzaralar sunmaya başladı. Yoldan geçenler bu güzel tarlaları görünce fotoğraf çekmeden edemiyor. Bu renk cümbüşü birkaç hafta daha sürecek, gelip görmek isteyen herkesi bekleriz.” dedi.(AA)