Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Tekirdağ’da yetiştirilen hindiler birçok ile gönderiliyor

Tekirdağ’da yetiştirilen hindiler birçok ile gönderiliyor
14 Aralık 2022 11:24 | Son Güncellenme: 14 Aralık 2022 12:05
A+
A-

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde üretici Muzaffer Çetin tarafından yetiştirilen hindiler, yılbaşı öncesi diğer illerden de talep görüyor.
Umurbey köyünde meralarda çeltik başta olmak üzere mısır, buğday, ayçiçeği ile doğal beslenen hindiler, lezzeti ile öne çıkıyor.
Üretici 66 yaşındaki Çetin, AA muhabirine, arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığı mesleğini 14 yıldır sürdürdüğünü söyledi.
Bu sene hindilerinin, yılbaşı öncesi yoğun talep gördüğünü belirten Çetin, ürettiği 4 bin hindiden 3 binini sattığını dile getirdi.
Türkiye’nin çeşitli illerine hindi satışı gerçekleştirdiğini aktaran Çetin, şöyle konuştu:
“İstanbul, Çanakkale, Edirne, Bursa ve İzmir gibi illere hindilerimi satıyorum. Bu yıl bin hindim kaldı. Talep ve satışlar gayet güzel. Kilosunu 100-110 liradan satıyorum. Ancak bu iş sabır istiyor. Meşakkatli bir iş. Sabah gün doğmadan kalkıyorum. Çünkü hayvanlara merada bakıyoruz. Ondan sonra sürekli takip etmek gerekiyor.”
Çetin, zayıf ve yağsız hindi etinin lezzetsiz olduğunu vurgulayarak, “Öncelikle tüylerinin parlak olması ve kanat altlarına baktığında sapsarı yağ olması lazım.” dedi. (AA)